Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves babának szüksége van...

1 éves babának szüksége van külön gyerekszobára? Mert eddig mindig a nappaliba játszott, ahol én vagyok, netezek stb. most rendeztük be az övét el lesz ott bent? Vagy ott kell vele lennem?

Figyelt kérdés
mondjuk éjjel ott fogok vele aludni,mert mi eggyütt alszunk,végül is olyan lenyithatós kanapét raktam be,amin tudnk eggyütt alukálni,de nappal el lesz?érdemes ugy hagyni?
2011. jan. 17. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
pont hogy este kéne egyedül aludjon, nappal meg úgyis kell vele foglalkozni, nem tudod egyedülhagyni. én legalábbis nem téveszteném szem elől az egy éves babámat.
2011. jan. 17. 14:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Most még nem de nem aludhattok vele örökké és minél hamarabb kezditek annál könyebb lesz a saját ágy saját szoba elvet belenevelni.

Kell neki is egy kuckó ami biztonságos ahol elbújhat + értelemben néha kell nekik az egyedüllét - nem most egy évesen majd kétéves kor körül-

2011. jan. 17. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy darabig biztosan mellette kell, hogy legyél, ameddig meg nem szokja, de akkor is rá kell látnod, ha egyedül hagyod őt a szobában.
2011. jan. 17. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem így fogalmaznék, hogy szüksége van-e rá. Elvan bárhol, ahol te vagy. Egyedül úgysem tudod hagyni benn, mert még kell, hogy lásson.

De, jó a saját szoba, lassacskán megszokja, hogy az lesz az ő "territóriuma", ott tárolják a játékait, ruháit, ágyikóját, az az övé. Később segíthet dekorálni, a berendezést kialakítani stb. Még később pedig megszokja, hogy neki kell rendet tartani, takarítani, lesz egy önálló helye, ahol elbújhat a világ elől, ha olyan kedve van.

2011. jan. 17. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Fiam 16 hónapos.kezdettől külön szobában alszik a saját ágyában éjszaka és nappal is.amikor ébren van,akkor együtt vagyunk.ez lehet a konyha,az ő szobája,a mi szobánk,mikor hol.az a lényeg,hogy akkor együtt vagyunk.ő eljátszik,én közben csinálom a dolgom,vagy együtt játszunk,hintázunk. Én így tartom jónak,ezt szoktuk meg.
2011. jan. 17. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a minap gondolkodtam azon, hogy minek kellett 8 hónaposan átköltöznünk a nappaliba, mikor most is az a játszóhely....

Két ugyanakkora szobánk van, a gyerkőc előtt egyik háló franciaággyal, a másik nappali. 8 hónapos koráig a kiságy, pelenkázó a hálónkban volt, a nappali maradt. Persze, hogy legyen már külön szobája, ahol tud játszani, szétpakolni, biztonságosan közlekedni stb. a franciaágyat áthoztuk a nappaliba, így kb. se nappalink, se hálónk, mert egyben van, a vendégeket nem tudjuk hova leültetni (mondjuk úgyis a földön kötünk ki mindig) de a lényeg, hogy a fiamnak van egy 18 m2-es szobája. De hogy minek. A nappali azon felében, amit nem foglal franciaágy, ott szokott játszani.

Sokszor érzem úgy, hogy felesleges neki ott az a nagy hely.

És akkor még egybe nyílik a két szoba. Ha olyan házban laknánk, ahol teljesen különálló szoba van, a nappalitól távol, biztos, hogy nem maradna ott az egy éves fiam.

Szóval szerintem nincs szüksége külön szobára, mert játszani bárhol lehet, csak az elv miatt, aki megteheti, az megteszi... De ahol pl. csak egy szoba van....

Inkább ha már külön szobája lesz, akkor az esti egyedül alvást szoktatnám inkább, a nappali játék, az maradhat mint volt.

2011. jan. 17. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!