Melyik szoptatást cseréljem/pótoljam tápszeresre? Vagy több gyümölcsöt, főzeléket adjak? Több tejalapú étkezésre is szüksége lenne, nem? .
Azt tudnotok kell, hogy napi 7/!/ liter folyadékot iszom annak érdekében, hogy szoptatni tudjam 6 és fél hónapos kisfiamat. Viszont ennek ellenére a tejem mennyisége elkezdett csökkenni /törvényszerű, nem?/ és a sok folyadéktól megcsömörlöttem. Segítségképpen a napi étrend: reggel 7-8: Anyatej
11-12: Anyatej+gyümölcs
14-15: Főzelék
17-18: Anyatej
21-22: Tejpép/Rizspép+anyatej.
Ahogy mérem mostanában, változó, de van, hogy már a 17-18 órai evéskor nincs elég tejem, ma pl. 110 ml volt és még evett volna, így ki kellett egészítenem. A 11-12 órai gyümölcs előtti anyatej pedig még kevés neki, mert reggel csontra kieszik mindent. Hogyan csináljam, hogy egyik étkezésre teltebb legyen a mellem tejjel? Ezért kérdeztem a cserét. Irjatok is legyetek kedvesek mennyiségeket, hogy mennyit "illik", kéne legalább, vagy ténylegesen elfogyasztania anyatejből, tápszerből, főziből, gyümiből. Nagyon jól evő baba, ha van mit. Most majdnem 10 kg, emiatt is érdekes a dolog. Köszönöm Nektek a válaszokat előre is!
Én azt javasolnám, hogy a tízórai gyümölcshoz keverj gabonapépet (pl DM-es bio 3féle gabonából,vagy van Milupa is), és akkor nem kell tízóraira anyatej. Az 6 hónapos kortól adható. Úgy kell, hogy 1 dl vízhez keversz kb 2 kanál pépet, és kb 1 dl gyümölccsel elkevered.De a gyümölcs mennyiség lehet több. És így ki fogja simán bírni a következő kajáig. Ha amúgy még van anyatejed, én nem adnék tápszert. És ha így sem érzed, hogy elég a tejed, akkor utána én az uzsit váltanám ki főzelékre, és a reggeli és esti szopizást hagynám meg.
A napi 7 l vizet pedig felezd meg nyugodtan, nem lesz annyival több tejed. A lényeg, hogy ne szomjazz, legyen elegendő (2-3liter) folyadékbevitel.
Szia!
Én is úgy csinálnám mint a 2. válaszoló. Így lehet, hogy estére több tejed lenne. 17-18 órakor adj tejpépet és estére tedd cicire ha kevesli akkor még adhatsz tejpépet. Tápszert én azért nem adnék (még) mert akkor meg van esélye, hogy leszokik a ciciről. Így is kevés tejed van és meg kell neki küzdeni érte hogy kiszívja. Ha a cumiból ömlene neki a kaja akkor nem lenne már kedve cicizni.
Ez a 7 liter folyadék miből áll? Csak víz? Ha magamból indulok ki akkor ez nem is olyan sok mert én is megiszok 4-5 litert egy nap pedig én nem is szoptatok :D Próbálj ki valami tejserkentőt Laktoherb teát vagy homeopátiás bogyót hátha használ. Ha nem esik jó ennyit inni akkor inkább igyál kevesebbet, mondjuk 4 litert, tejelválasztás szempontjából az szerintem pont elég mennyiség. Ha végképp nem akar több tejed lenni akkor nincs más lehetőség csak a tápszer, de amíg tudsz szoptass.
A mennyiségeket csak kb-re írom:
-anyatej egy evésre ha nem kap mellé semmi mást akkor 200 ml
-tejpép/rizspép 150-200 ml
-gyümi 150 ml
-főzi 200-250ml kb
Az én kisfiam kb így evett annyi különbséggel, hogy ő anyatej helyett 7 hósan sajnos már tápszert kapott és mellé megivott kb 3x 200 ml vizet is.
Így van ahogy az előttem válaszolók írták,hogy a nagyon sok folyadék sem jó mert pont az ellenekzőjét éred el vele!Szerintem is elég a 3-4 liter!
Én a következőket használtam tejszaporításra(vmelyik bevált,vmelyik nem de azért leírom mindet hátha neked beválik vmelyik):
-MoreMilk Plus tabletta
-Karamalz maláta ital
-Tejszaporító teák(Laktoherb,Fitolac,Naturlandos tejszaporító,kecskeruta tea,Milupa granulátumos tea)
-homeos bogyók
-rostos gyümilé
-szopi után fejés
-két szopi között horrorfejés(7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejni felváltva a melled)
Huhh most hirtelen ennyi jutott eszembe,remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!