A habtapi lap mérgező? Formamid-ot tartalmaz
Formamid H-C(=O)-NH2 CH3NO: 45,04 g/mol
Formamid
Színtelen, nagy sűrűségű folyadék.
Fizikai adatok: olvadáspontja 2°C, forráspontja 210°C (bomlik). Vízzel jól elegyedik.
Más elnevezés: metánsavamid, metánamid
Előfordulása a természetben: -
Előállítása:
metil-formiát és ammónia reakciójával
HCOOCH3 + NH3 ? HCONH2 + CH3OH
Reakciói: -
Felhasználása: A papírgyártásban papír és rostok öblítésére, a gyógyszeriparban szulfonamid típusú gyógyszerek és szintetikus vitaminok gyártására használják. Oldószerként is alkalmazzák (sok ionvegyületet is old). Továbbá szövetek és szervek fagyasztással történő konzerválása során is használják.
Veszélyessége: Mérgező.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia utolsó! Nekünk is olyan van, mint Nektek.
Én is kívácncsi lennék rá. Ha megtudsz valamit, írsz ide?
Köszi előre is!
Elméletileg nem feltétlenül mérgező az összes, bár találtam egy angol nyelvű cikket, ami arról ír, hogy Franciaországban és Belgiumban az ÖSSZES fajtát bevonták még tavaly decemberben.
A cikk folytatása viszont arról szól, hogy a szülők írtak több amerikai gyártónak, és ők laboratóriumi eredményekre hivatkozva azt írták, hogy az ő termékeikben nincsenek a kérdéses mérgező anyagok.
Lehet, hogy írok a Tesconak ezzel kapcsolatban, bár, ez persze Magyarország, nem hinném, hogy bárki válaszolna, azért egy próbát megér.
Mi, amúgy a hír hallatán másnap felszedtük, bezsákoljuk, aztán majd meglátjuk, mi lesz vele.
En a gulliver jatekboltnak irtam, de nem valaszoltak....
Micimackos nem mergezo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!