Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A habtapi lap mérgező? Formami...

A habtapi lap mérgező? Formamid-ot tartalmaz

Figyelt kérdés

Formamid H-C(=O)-NH2 CH3NO: 45,04 g/mol

Formamid

Színtelen, nagy sűrűségű folyadék.

Fizikai adatok: olvadáspontja 2°C, forráspontja 210°C (bomlik). Vízzel jól elegyedik.

Más elnevezés: metánsavamid, metánamid

Előfordulása a természetben: -

Előállítása:

metil-formiát és ammónia reakciójával

HCOOCH3 + NH3 ? HCONH2 + CH3OH

Reakciói: -

Felhasználása: A papírgyártásban papír és rostok öblítésére, a gyógyszeriparban szulfonamid típusú gyógyszerek és szintetikus vitaminok gyártására használják. Oldószerként is alkalmazzák (sok ionvegyületet is old). Továbbá szövetek és szervek fagyasztással történő konzerválása során is használják.

Veszélyessége: Mérgező.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011. jan. 15. 18:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Én tettem rá még egy plédet. Eszembe nem jut kidobni, jó drága volt. Amúgy meg elég sok olyan dolog van, ami mérgező vagy káros. Ez pedig vagy kiderül, vagy nem.
2011. jan. 15. 19:28
 12/27 anonim ***** válasza:
Én megvettem anno a nyáron,de csak azért,mert minden más kismama annyira dicsérte,gondoltam megpróbálom,biztos van benne valami jó.Eleve egyébként nem is értem az egészet,ez egy nagyméretű puzzle lenne,nagyobb gyerekek számára kirakó,világosan rá van írva h 3 éves kortól.Állandóan rágcsálták a részeit,kiraktam a földre,kipöckölték a darabokat és majdnem lenyelték,arról nem beszélve,hogy az összetételét tekintve nem sok jót néztem(szagoltam) ki belőle,mivel iszonyat büdös volt.Szóval én el is pakoltam a fenébe már több hónapja,fel a szekrény tetejére.
2011. jan. 15. 19:51
 13/27 anonim ***** válasza:
megmondanátok, hogy melyik híradóban volt?
2011. jan. 15. 21:37
 14/27 anonim ***** válasza:
A Tv2-n volt, az esti híradóban. :(
2011. jan. 15. 22:33
 15/27 anonim ***** válasza:
megvan, köszi
2011. jan. 15. 23:09
 16/27 anonim ***** válasza:
Nekunk olyan van ami micimackos, es nem lehet kiszedni a darabokat belole. Az is mergezo?
2011. jan. 16. 19:33
 17/27 anonim ***** válasza:

Szia utolsó! Nekünk is olyan van, mint Nektek.

Én is kívácncsi lennék rá. Ha megtudsz valamit, írsz ide?

Köszi előre is!

2011. jan. 16. 21:59
 18/27 anonim válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy miért megint általánosságban beszélnek. Nem létezik hogy minden gyártó minden ilyen terméke szennyezett! Miért nem lehet megmondani, hogy konkrétan melyik gyártó(k) termékei szennyezettek? Most dobja ki mindenki???? Valakinek ez biztos jó üzlet lesz majd hamarosan, ha kijön a formamid mentes gyerekszőnyeggel. :)
2011. jan. 17. 11:09
 19/27 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem feltétlenül mérgező az összes, bár találtam egy angol nyelvű cikket, ami arról ír, hogy Franciaországban és Belgiumban az ÖSSZES fajtát bevonták még tavaly decemberben.

A cikk folytatása viszont arról szól, hogy a szülők írtak több amerikai gyártónak, és ők laboratóriumi eredményekre hivatkozva azt írták, hogy az ő termékeikben nincsenek a kérdéses mérgező anyagok.

[link]

Lehet, hogy írok a Tesconak ezzel kapcsolatban, bár, ez persze Magyarország, nem hinném, hogy bárki válaszolna, azért egy próbát megér.

Mi, amúgy a hír hallatán másnap felszedtük, bezsákoljuk, aztán majd meglátjuk, mi lesz vele.

2011. jan. 17. 12:37
 20/27 anonim ***** válasza:

En a gulliver jatekboltnak irtam, de nem valaszoltak....

Micimackos nem mergezo!

2011. jan. 21. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!