Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az a szeparációs szorongás...

Mi az a szeparációs szorongás és mikor (milyen életkorban, körülmények miatt) alakul ki?

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
2011. jan. 14. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
2011. jan. 14. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Szeparációs szorongás az, mikor a baba már rájön, hogy Ő és Anya nem egy személy (kisebb korban ezt hiszik), én így olvastam. Ez akkor szokott előjönni, mikor már kúszik-mászik, felfedezné a világot, ugyanakkor szorong attól, hogy túl messzire kerül Anyától:)
2011. jan. 20. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:
2011. jan. 20. 11:58
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem változó, hogy mikor jelentkezik. Azt nem tudom, hogy mi váltja ki.

Az én fiam 16 hónapos, még nem volt szeparációs szorongása. Sem fogzáskor, sem betegségkor nem igényelt jobban, mint egyébként. Nagyon jól elvan magában.

Viszont pár hete, ha csak ketten vagyunk itthon, akkor vannak napjai, vagy inkább pillanatai, mikor még a wcre is jön velem, máskor egész délelőtt eljátszik egyedül.

Nem tudom, hogy hozzájárult-e ahhoz, hogy nála nem volt, hogy mi szinte minden nap megyünk valahova pici korától. Ha csak a boltba kell menni, akkor is minimum 2 órát távol vagyunk, megállunk ismerősökkel, ő pedig felfedezi a világot. Itthon sem csak ketten, vagy hárman vagyunk, mert anyósékkal lakunk, + még az egyik sógorom is itt lakik, úgyhogy vagyunk bőven, akik foglalkoznak vele.

2011. jan. 20. 12:00
 6/6 anonim ***** válasza:
az számít, ha amúgy is sok különböző családtag van körülötte rendszeresen. meg ha eljártok. viszton számít a temperamentum is. de mindenkinál van, csak valakinél enyhe, valakinál meg brutál formában jön elő. és változó hogy mikor. p. az én kislányomnál 8 hónaposan jött elő, a barátnőm kisfiánál 13 hónaposan. nálunk durva volt, hónapokig tartott, náluk meg közepesen erős és csak 2 hétig. az én kicsim amúgy is érzékeny típus, z övé nem annyira. rokonok tekintetében nekik van nagymama, nekünk nincs. stb.
2011. jan. 20. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!