Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás: Ugyanúgy...

Hozzátáplálás: Ugyanúgy vezessek be minden ételt?

Figyelt kérdés

4.5 hónapos korától hozzátáplálok, krumplit és répát, mostanában kap már babarizst is anyatejjel (de csak desszertként, mert épphogy ki tudok préselni 20ml-t) Sajnos már nem volt elég neki a tejem, pedig 5-6 hónapos korig akartam várni a hozzátplálással. Még 15 nap van, hogy betöltse a 6. hónapot. Aztán ugyanúgy 2-3 napig egyen az újból? Akkor már lehet úgy bevezetni, hogy pl a brokkolit akrom bevezetni és rögtön keverem a krumplival? Vagy először tisztán csak az újat?

Még azt nem értem, hogy főzeléket mikor adhatok neki? Mikor már mindent ismer? Vagy elég csak azokat ismernie, ami a főzelékbe kell?

Észrevettem, hogy jóval keményebb a kakája a hozzátápi miatt, és nem tudom, mennyire kemény széklet a normális. Nem nagyon akarja inni a vizet, így tejet kap kajcsi után. Babateája nincs, mivel külföldön élek és itt nem is ismerik. Mennyi folyadékot kellene innia, ha átlagosan egy krumplit és egy répát eszik meg naponta. Ebbe szoktam bekeverni felforralt vizet is. Bocs, hogy több mint egy kérdés.

2011. jan. 13. 11:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Én 6 hónapos kortól tápláltam hozzá. Először alma leve, aztán alma. Jött a répa... bla-bla-bla. Amikor újat vezettem be már hozzákevertem a korábban bevezetetthez, hosz azt kell megnézni, hogy reagál rá. Kezdetben mindent krumplival sűrítettem, ez volt a főzelékünk. Alma+krumpli, répa+ krumpli. A brokkolit nagyon szerette, a sütőtököt is, azt is elég hamar lehet adni. Amikor bevezettem a husit, először csak csirkemellet kapott. Megfőztem egy kis darabot, leturmixoltam, és szilikonos jégkockatartóbn lefagyasztottam. Így a főzelékbe mindig kivettem 1 kockát. Egy ételt, amikor bevezettem, olyan 3-4 napig adtam és kkor nem adtam más újat. Nem volt semmi gond. A védőnőm azt mondta 7 hónapos kortól (anyatejes babánál) be kell vezetni a lisztet. Meghintettem először a főzeléket liszttel. Olyan 10-11 hónaposan én már adtam neki kekszet is. Igyekeztem mnidenolyat adni neki, amit mi eszünk és már ő is eheti. Így elég hamar hozzászokott a házi koszthoz. Bébikaját csak akkor kapott, ha muszáj volt (pl. utazás közben, nyaralás alatt-borzasztó az ízük szerintem).Olyan 4-5 üveggel evett összesen. Nagyon szerette a paradicsomos krumplit. Én a google-ba beírtam, hogy hozzátáplálási táblázat, és azt hiszem a babafalváról töltöttem le, a szerint adtam mindent. Tojássárgáját is szerette, de kajába kevertem. Fehérjét 1 éves kora után kapott, tejet is. Remélem, segítettem.
2011. jan. 13. 12:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: a csirkecomb jobban csúszott, mert kicsit szaftosabb. Azt jobban szerette. Most ropiimádatban élünk. Azért jó, mert séta közben is tudom adni és nem maszatol annyira, mint a keksz.
2011. jan. 13. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!