Mit csináltok amikor a baba nem eszi meg az ebédjét?
Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy nem ízlik neki, hanem hogy keveset eszik. Meg szoktátok később kínálni vele?2011. jan. 12. 15:05
1/8 anonim válasza:
Mivel kislányom elég rossz evő, így én kb. 1-1,5 óra múlva szoktam próbálkozni ismét és általában sikerrel.Nem a legjobb , h így kell csinálni, de ha azt akarom , h egyen akkor muszály, mert egyébként nem hízna egy dekát sem.
2/8 anonim válasza:
Pont most akartam kiírni ezt a kérdést:)
15 hónapos fiam ebédnél a levesből csak pár szál répát evett, a másodikból meg pár falat krumplit, a húsra rá sem nézett, aztán meg 2 óra múlva jött, hogy éhes. Én ilyenkor, ha azért valamennyit eszik, akkor nem adok neki mást, legközelebb az uzsonnáját kapja, de persze hamarabb mint máskor. Általában vacsira adom azt ami az ebéd volt. Ha olyan lenne, hogy egy falatot sem eszik az ebédből, akkor kínálnám mással, üres gyomorral azért nem hagyom órákat. Nem tudom jól csinálom-e, de nem akarom, hogy megszokja, hogy mindig kap mást, ha nem eszi az ebédet.
3/8 anonim válasza:
Én semmiképp nem etetem azért a gyereket, mert muszáj ennie. Így lehet válogatós gyereket nevelni. Gyerek még nem halt éhen, ha volt mit ennie, így ha nem kéri az ebédjét, nem adok mást helyette. Majd szól, ha éhes lesz (2 éves a nagyobbom) és akkor kap. Ha nem nagyon ebédel, én is hasonlóan csinálom, mint itt előttem valaki: ha kell, korábban kapja az uzsonnát, vacsorára pedig megkapja újra a déli maradékot.
4/8 anonim válasza:
Mennyi idős a babád?
Azért kérdezem, mert én nem venném egy kalap alá a 8 hónaposat és a másfél éveset...
5/8 anonim válasza:
Ha nem ebédel, az nálunk rendszerint azért van mert egyszerűen nem éhes, próbálkozhatok bármivel, nem eszik meg semmit. Olyankor megy aludni, és alvás után uzsonnaidőben eszi meg az ebédet, vagy kiadósabb uzsonnát készítek, és vacsira adom az ebédet.
6/8 kisnita válasza:
Az én fiam se jó evő sajnos. De már rájöttem, hogy ha erőltetem neki az evést akkor még rosszabb úgyhogy inkább semmit nem csinálok. Ma is még csak reggelit meg tízórait evett. Reggelire héjában sült krumplit evett vajjal (2 kisebb szemet) meg egy joghurtot evett, tízóraira egy kis fonott kalácsot adtam neki tápszerrel, csak a kalácsból evett egy kis darabot, de a tápszert nem itta meg, meg az én szendvicsemről lopott le 2 szelet csirke mell sonkát. Most aludt el, előtte ivott teát meg meggy levet, de ebédelni nem akart. Túrós tésztát főztem, ezt szereti, szerintem ha felébredt majd olyan 4 óra körül fog ebédelni, 5 körül jön haza az apja, vele mindig szokott enni egy-két falatot meg még lefekvés előtt is rágcsál valamit. Régebben mindenáron meg akartam etetni, hogy ne maradjon ki egy étkezés se, de akkor még rosszabb volt úgyhogy most már nem kínlódok vele. Ha éhes lesz akkor úgy is eszik, nem fog éhen halni mert mindig megkínálom mindenből amit én eszek. Van, hogy csak a szeme kívánja megeszik egy falatot és el is szalad. Elég vékony testalkatú gyerek, de az apja is ilyen volt rá ütött, sőt ő még állítólag a fiunknál is rosszabb evő volt úgyhogy nem panaszkodok.
7/8 anonim válasza:
Én fél éves babám is most átesett egy hányós viruson, és a napokban nagyon rossz evő lett. 5 helyett csak négyszer akar enni egy nap és kevesebbet is. Én is próbálkozom mást adni neki ilyenkor de nem kell neki semmi, igy kimarad egy evés és megy aludni. Remélem vissza fog állni és csak a betegség utóhatása miatt eszik kevesebbet. Csak nekem is furcsa, mert a két nagy gyerkőcömmel sosem volt kaja gond, ők mindig nagyon jó evők voltak, de ez a csöppség eleve rosszabb evő, és aggódom, hogy szegényke "éhen hal" :-).
8/8 anonim válasza:
Én hónapokig kíblódtam, az orvosnak is mondtam, hogy alig eszik a gyerek és nem is gyarapszik. Erre a doki azt mondta, hogy ha nem eszik, vagy csak keveset, pl. ebédre, akkor fapofával vegyem el a tányért és engedjem játszani a gyereket, és egész délután semmit ne adjak neki, csak vizet. Ne is kínáljam, és pláne ne adjak neki olyat inni, amiben cukor van, még frissen facsart gyümölcslevet se, csakis vizet. Á, mondom, hülye ez. Inkább kínálgattam, de csak idegesítettem magam, a gyerek meg nem evett. Aztán kipróbáltam, amit az orvos tanácsolt, és este a gyerek jött oda hozzám, amikor én ettem és jóllakott a tányéromról. :D Azóta minden rendben van, és együtt eszünk. Igaz, az ölemből szeret enni, most szenvedek is, mert már egyedül akar enni, nem csak a szoba, a gyerek, de én is tiszta dzsuva vagyok, ha kezébe veszi a kanalat, de legalább már eszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!