Jelenleg 19 hónapos babámmal vagyok itthon gyed-en. Ha most teherbe esnék, akkor még további 5 hó gyed és 4 hó gyes alapján mi lesz a tgyás és gyed alapom?
Tegnap 21.59, közsi a helyesbítést, észre se vettem, hogy elírtam. Bocsánat kérdező.
Kérdező, ha 131 ezer volt a béred, akkor ugyanannyi lesz a tgyás is és a gyed is, mert nem éred el a maximumot bruttóban.
Tegnap 22:02-es válaszoló vagyok.
Nem akarok senki pénztárcájában turkálni, csak azt gondolom, mint ahogy nekem is ezt mondták korábban, hogy "nem a gyereket kell a pénzhez igazítani, hanem a pénzt a gyerekhez" Szerintem van ebben némi igazság, mindenki annyit ad meg a gyerekének, amennyit a pénztárcája engedi. Én úgy gondolom butaság azért nem úgy vállalni főleg második gyerkőcöt, ahogy a körkülönbséget szeretnétek, mert nem jut nekik annyi. Ahol egy gyereknek jut, jut kettőnek is, főleg, ha úgy veszed a nagyobbról minden megvan a picinek, és már talán a nagynak tápszer meg pelenka sem kell, ami ugye viszi a pénzt.
Én legalábbis ezt gondolom. A harmadik gyerkőcre már persze ez nem érvényes, bár éppen lehet, hogy valakinél a 3 gyerek a család.
Amire meg már óvodáztatni, iskoláztatni kell őket, ami szintén viszi a pénzt már te is dolgozni fogsz, és a hiteletek is lejár.... Szóval szerintem gondold át, bár tényleg nem ismerem az anyagi helyzeteteket.
Nekünk is vannak lakáshiteleink, ami majd 15 év múlva jár le... ti jobb helyzetben vagytok, látjátok a végét :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!