Kukoricadarát szoktatok főzni a babátoknak? és milyen formában ha igen? ötletek? Mármint nem magában gondoltam, hanem pl. zöldséggel? Husival? Stb.
Mikor kicsike volt a fiam, akkor találtam ezeket a recepteket a NET-en. Mindkettőt készítettem, szerette a fiam.
Hipoallergén babakeksz - 8 hónapos kortól
Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kukoricaliszt
1 nagy banán
csipet só (én ezt elhagytam, mert én nem sózok)
Leírás:
A puha vajat habosra keverjük az összepasszírozott banánnal, beleszórjuk a lisztet, a sót és sima tésztává gyúrjuk. Lehetséges, hogy még felvesz egy kicsivel több lisztet, de a tészta mindenképp lágyabb lesz a búzalisztes tésztáknál.
Formáljunk kis golyókat belőle, 200 fokon 15 percig süssük.
Babagríz 8 hónapos kortól
Hozzávalók:
2 ek. kukoricadara
2,5 dl víz
1 ek. túró (én eleinte joghurttal csináltam, mert a túrót jóval később vezettem be)
gyümölcs, fahéj stb. ízlés szerint
Leírás:
A kukoricadarát a vízben megfőzöm, ha elfőne, a levét pótolom, hogy híg állapotú grízt kapjak. Az így elkészített kukoricadarát összeturmixolom a túróval, és ízlés szerint ízesítem. Nagyon laktató, ezért ne csodálkozzunk rajta a gyermekünk hamar eltelik vele. Az étel gluténmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!