Mi a véleményetek a kengururól?
Hány hónapos korig lehet használni.
Kislányom 6 hetes és 5700 g. 10kg-ig terhelhető. Van szerinted értelme venni?
Nekem nagyon fájt a hátam tőle. Még az 5-6 kg-s babámat se tudtam benne cipelni, pedig nagyon szerettem volna.
Apa szerette, bevásárláskor mindig cipelte a fiúnkat, és duruzsolt a fülébe.
Nekünk van egy kisebb, és kaptunk egy állíthatót is. A hordozó kendő biztos jó, de nem próbáltam. :)
Így az bír 15 kilót is.
A kenguru a létező legegészségtelenebb hordozóeszköz: a baba lába lóg benne (ez gátolja a csípőízület fejlődését, és az arra hajlamosaknál elősegíti a csípőficamot), a hátát, fejét nem támasztja meg kellőképpen, nyeklik-nyaklik benne, lóg rajtad a baba, ettől nehéz lesz és neked is kényelmetlen a hordozás hosszabb távon, és csak elöl használható, azaz bizonyos méretig és súlyhatárig. Nem is értem, miért forgamazzák még mindig, amikor vannak annyival jobbak is.
Ráadásul drága.
A kengurunak vannak sokkal egészségeseb és hosszabban kihasználható alternatívái is, amikben akár 3-4 évest is hordozhatsz, ha elfárad egy erdei túrán. Ilyen a hordozókendő, de ha nem akarsz kötögetni, akkor van a mei tai és formázott csatos hordozó (rövidítve ssc) is. Ezeket javaslom neked kenguru helyett.
Miért ne kengurut:
Helyette lehet pl ezt:
Manduca hordozó: [link]
Magyarinda csatos: [link]
Liliputi ssc [link]
Nagyon jó még az Ergo Baby, a Beco, Magyarinda, a Babbinka, mei taiból a Gremese és a Tündérputtony, hogy csak két példát mondjak. Aki csak kengurut próbált még, az el se tudja képzelni, hogy ezek bármelyikével mennyivel kényelmesebb a hordozás! Meg se érzed a gyereket magadon, hiszen veled együtt mozog, mintha össze lennétek nőve.
Nekünk Gremese mei tai és Magyarinda csatos hordozó van. Imádjuk. :-)
A lepontozónak üzenem: hacsak nincs ortopéd orvosi vagy gyógytornász diplomája, akkor NINCS IGAZA. A kenduru egészségtelen hordozó. Menjen el a fejlődésneurológiára vagy az ortopéd orvoshoz, és ott bizonygassa, hogy milyen jó a kenguru. Ki fogják röhögni, jobb esetben. Amikor viszont én mei taiban vittem a fiam csípőszűrésre, csak ránk néztem és megdícsértek, terpeszpelus helyett pedig továbbra is mei tai-t írtak fel. A fejlődésneurológián pedig (korababám van) össze-vissza csodálták a csatos hordozónkat, amivel mentünk, hogy milyen jó és egészséges.
Ja, és tudok olyan koaszülöttosztályról, ami hordozókendők beszerzését tervezi. Kenguru eszükbe sem jutott!
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!