16 hónapos-1,5 éves gyerketek vizet, teát miből issza? Cumi, varázsitató, esetéleg pohár? A védőnő szerint nem jó cumisüvegben a cukros/mézes tea- fogromláshoz vezet.
Pohárból/kis bögréből iszik a fiam.
A csőr folyton leesett, vagy leszedte, a cumit hírből sem ismeri, macerásan de szépen megtanult pohárból inni, türelem, odafigyelés és nagyon hamar belejönnek.
Egy évesen biztosan ivott egyedül pohárból.
13 hónapos a fiam, reggel, este a tápszert cumisüvegből issza még nemsorkára ki akarom próbálni, hogy azt is csőrös itatóból adjam.
6 hónapos korától használunk csőrös itatót a teához (natur, minden nélkül), a vizet itta akkor cumisüvegből még. Aztán azt is elhagytuk kb. 8 hónaposan, most már csak az itató van arra, ami nem tápszer. Cukros, citromos teát ritkán kap (nagymamáknál esetleg, vagy heti 1-2-szer otthon kb. 2 dl-t összesen)
Igen, ezt én is hallottam, hogy a cumisüvegből nem jó cukros dolgokat inni, ezért álltunk át az itatóra, és nemrég olvastam, hogy még vizet sem jó inni cumisüvegből ... A pohárral próbálkozunk, minden ebéd után abból kap, már iszik egyedül, de még 50%-ban azért a nyakában landol az innivaló, ezért nem adok neki napközben. Majd nyáron, ha már nem lesz baj, ha egy kicsit vizes lesz a felsője... Meg fürdés közben szoktunk a pohárral próbálkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!