Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyire gáz, hogy...

Tényleg ennyire gáz, hogy "csak" bevásárolni megyünk ki a gyerekkel? Ezen csámcsognak a szomszéd anyukák, már nagyon unom.

Figyelt kérdés

Kistelepülésen élünk,3 gyerekem van.Nemrég költöztünk ide (2 éve) nem vagyunk idevalósisak. A bolt(illetve a központ) a házunktól több km.-re van. A gyerekeim kicsik, 5 éves,2 éves és pici baba. A férjem rengeteget dolgozik, így az össze házban és házkörüli munka rám vár. Varrok mellette keresetkiegészítésnek.Tehát van dolog bőven.Emiatt főleg ilyenkor télen,örülök ha a boltig eljutunk bevásárolni,van hogy csak 2 naponta megyünk. Gondolom nem kell ecsetelnem 3 gyereket öltöztetni, összekészíteni mennyi idő stb. Az udvarban sok anyuka lakik jórészt 5 év alatti gyerekekkel. Játszótér nincs, igazából az udvar csak egy placc, kővel meg némi fűvel. Visszahallottam a megjegyzéseket,hogy szegény gyerekeim bent aszalódnak egész télen és a kint töltött idő fontosságát taglalták, összebeszélnek mögöttünk.

Nagyon idegesítő, miért nem foglalkoznak a maguk dolgával?

Már úgy érzem,nem is akarok jóban lenni senkivel, szinte érzem a rosszindulatot.

2011. jan. 7. 11:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm.:) Olyan furcsa ez mert amúgy meg egy barátkozós nyitott embernek tartom magam, és itt ez mégse sikerül.

Hát most már én is úgy vagyok vele, hogy egész egyszerüen nem érdekel a továbbiakban a dolog.

Csak hát tényleg praktikus is lenne ha belegondol az ember hogy itt élünk egymás szájában, és akkor segíthetnénk egymásnak ezt azt, nem pedig egymásba rúgni.

2011. jan. 7. 11:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ó, ne aggódj!

Nem vagy egyedül!

Én meg azt hallgatom, hogy miért nem megyek a 11 hónaposommal Ringatóra, meg Mondókázóra, meg Babaúszásra, meg Bábszínházba, meg Baba-mama klubba, meg a Kutya f.szára.

Megyek vele bevásárolni, meg elsétálok vele a városközpontig, közben útbaejtem a patikát, meg a postát, meg boltokat. VAn egy-két barátnőm akivel találkozunk időnként.

Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy akinek minden napra van programja, az mikor főz, mos, takarít, mikor mos hajat, mikor ül le csak úgy két percre, hogy magával törődjön.

Általában kiderül, hogy a nagymama megfőz, hogy a nem tudom ki vigyáz a gyerekre amíg ő takarít...

Eljön a jó idő, le fogom vinni a gyerekemet a játszótérre, majd délután és este amikor az apukája is itthon van megcsinálom a dolgaimat, de biztos, hogy nem fogom ide-oda ráncigálni mindenféle foglalkozásra...

2011. jan. 7. 12:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Három gyerekkel nem könnyű megoldani a napi sétát.Viszont pár naponként jó lenne, ha megpróbálnál időt szakítani egy kis kinti kötetlen játékra. A pici baba nem tudom mennyire pici, de nálunk ha csak nincs farkasordító hideg, napi 1.5-3 órát javasolnak kint tölteni velük. Ezt persze nem kell szigorúan venni és nekünk sem jön minden nap össze, de heti egy-két kinti szabad rohangálásra szükségük van. Utána meglátod, bent is simulékonyabbak, jobb kedvűek a kicsik, talán dolgozni is jobban hagynak. A pletyimamikkal én sem tartottam soha a kapcsolatot, nekem is három lurkóm van és az időbeosztásom nekem is szoros. Bizony én is gyakran látom őket amint kis csoportba verődve pletyiznek ráérősen, még én a boltba kajtatok a napi betevőért, majd trappolok haza főzni, mosni, stb. Velük ácsorogni, nekem sincs időm. Mi ha kint vagyunk, akkor is együtt vagyunk, játszok kint a gyerekekkel. Ebben a hóban a kicsik szeretnek hóvárat építeni, de van, hogy csak sétálunk és nézzük a füvet, botot és kavicsot gyűjtünk. A pletyimamikkal ne foglalkozz.
2011. jan. 7. 12:03
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!! Igazából olyan nagyon nem látom kisimultabbaknak őket ha kint vannak, balhé akkor is van a két nagyobb között ha olyanjuk van:) Na de nem a kifogásokat akarom keresni. Szerintem is jót tesz ha a szabad levegőn vannak,de a boltba elmenetel minusz kettes tempóval szerintem az is épp elég így minusz fokokban.

Itt amúgy hetek óta egy szem hó sincs.:(

2011. jan. 7. 12:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
ne foglalkozz velük,ha a gyerekek nem igénylik hogy minden nap órákat legyetek kinn,akkor nekik legyen mindegy
2011. jan. 7. 12:36
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
12.03 vagyok. Balhé mindig is lesz a két nagyobb között (tapasztalat) ;D de ez van. Lehet, ha kicsit sikerülne kiszabadulni, neked is jobb lenne. Egyébként tuti dolog kicsivel, picivel, meg babucival útra kelni vásárolni. Nehéz úgy csinálni, hogy már előtte ne görcsöljön rá az ember lánya. Talán ezért is lenne jó néha egy kis kötetlen kinti tekergés. Viszont ha nem megy, akkor nem megy. Majd növögetnek és könnyebb lesz kicsit. Legalább is, másak lesznek a problémák.
2011. jan. 7. 12:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek. Akiknek 1 vagy 2 gyereke van, majdnem minden nap megy a nagymama, rendelik az ebédet, azok soha nem fogják tudni milyen is az, ha segítség nélkül kell boldogulni. Mi is társasházban lakunk, nyáron igyekeztem sokat kint lenni, de most katasztrófa a séta előkészülete. Ikreim vannak, férjem este 10-ig dolgozik, rám marad minden. Viszont sétálni megyünk hétköznap, hétvégén a boltba megyünk közösen. A napi séta nekik létszükséglet, mert "megkergülnek" a 4 fal között, nagyon kezelhetetlenek lesznek. Nem túlzok, minimum 40 perc az öltözködés, hatszor leizzadok, mire a réteges ruházatot rájuk adom, de sajnos menni kell. Három gyerekkel el sem tudnám képzelni.

Visszatérve Rád, ne foglalkozz a többiekkel. Attól, hogy egy házban laktok, még lehet más a felfogásotok, a szomszédság nem feltétlenül egyenlő a barátsággal. A Te gyerekeid, Te tudod, mit igényelnek, ne érdekeljen mások véleménye.

2011. jan. 7. 13:24
 18/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!! Olyan jó volt olvasni minden kommentet!! Hát igen, ismerős ez a hatszor leizzadok mire elindulunk :) Egyébként nem panaszkodom, mert a fiam amilyen önállótlan volt picinek, annyit fejlődött mióta tesói vannak, hazaérve veszi le a ruháit, cipőt és a hugának is segít vetkőzni, sapkáját leveszi stb.

De mikor elindulunk, és kitalálják hogy na akkor rollerral, biciklivel, kismotorral szeretnének jönni vagy a 2 évesem véletlen se akar a tesókocsiban megülni, na olyankor kell elővenni minden találékonyságot, alkudozást és stb:)

Mindenkinek további szép napot!!

2011. jan. 7. 13:30
 19/20 anonim ***** válasza:

Annyira jól leirták az előző hozzászólók, hogy tényleg nem tudok újat irni! :-) Ne foglalkozz a pletykafészkekkel! Hidd el sokan vannak úgy ahogy te.

3 gyerkőcös anyuka

2011. jan. 7. 15:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Figyelj, azért csinálják ezt, mert unatkoznak és ez kb. olyan, mintha szappanoperát néznének. ne törődj velük, jól csinálod
2011. jan. 7. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!