Van itt olyan anyuka, aki hiába próbálkozik a saját főztjével, a babája szinte csak a bébiételeket szereti? (már a hozzátáplálás elejétől)
Szia!
Az én lányom csak a bébiételt eszi, és már 16 hónapos.
Várom én is az ötleteket, trükköket mivel lehetne rászokatni, hogy a saját készítésű ételekből is egyen meg egy adagot, ne csak 1-2 kanálnyit.
esetleg ha keveritek? az én lányom csak házit eszik meg, ezért a kapott bébiételeket összekeverem saját főztömmel.
Esetleg fordítva, hogy a bébiételbe először 1 kanál ugyanolyan, de házi kaja, és utána szépen növelni a házi arányt, majd átállni teljesen.
Csak egy ötlet, hátha beválik :o)
Szia, az én lányom is csak a bébiételt ette, 6 hósan kezdtük a hozzátápit, már 7 hósan nem volt hajlandó megenni az igazi kaját. Én nem erőltettem a főztömet, adtam neki a bébiételt, úgy voltam vele, mindegy mit, csak valamit egyen, ami nem anyatej. Kb 1 éves koráig szinte csak bébiételt evett. Párszor próbálkoztam, hogy a bébiételes üvegbe tettem a főztömet, de nem ette úgy sem.
Aztán 1 éves kora körül elkezdte érdekelni az én tányérom (mindig együtt ettünk), és onnan egyre jobban ízlett neki az én főztöm. 15-16 hós korára elhagyta majdnem teljesen a bébiételezést, azóta szívesen eszi a főztömet.
Most 2 éves, még mindig kap néha bébiételt, mert sok gyümölcsöt csak bébiétel formájában fogad el: szilva, barack, sütőtök (vagy ez zöldség?mindegy). Ezeket nem eszi meg, ha a kezébe adom, tessék itt egy szilva, de bébiételben imádja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!