Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, aki...

Van itt olyan anyuka, aki hiába próbálkozik a saját főztjével, a babája szinte csak a bébiételeket szereti? (már a hozzátáplálás elejétől)

Figyelt kérdés
A védőnőm szerint a babák nagy része vagy a bébiételt vagy a házi kosztot szereti. El kell fogadni azt is,ha bébiétel-párti,és akkor egye azt...
2011. jan. 6. 11:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én lányom csak a bébiételt eszi, és már 16 hónapos.

Várom én is az ötleteket, trükköket mivel lehetne rászokatni, hogy a saját készítésű ételekből is egyen meg egy adagot, ne csak 1-2 kanálnyit.

2011. jan. 6. 11:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én 9 hónapos kislányom is így van... Mondjuk Ő eleinte ette az én főztöm, csak a mamám hozta a bébi ételeket, és abból is adtam egy idő után. Azóta nem rajong az én kajáimért. Se a babásért, sem azért, amit a miénkből kap. Persze, ha mi eszünk, mindig jön kunyizni, olyankor szívesen eszi, de rendesen ebédre csak fél adagokat... Lassan talán megszereti...
2011. jan. 6. 11:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt. Hiába főztem én, semmit nem akart megenni, így bébiételeket kapott. Aztán amikor már napi 2 fogyott, akkor elegem lett, és elkezdtem én leutánozni azokat, amiket nagyon szeretett. Gond nélkül átálltunk egyik napról a másikra a saját főzésű kajákra. :)
2011. jan. 8. 18:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is sokkal jobban megeszi a bébiételt.Pár napig azt kapta és utána meg se kóstolta ebédre a rendes háti főttkaját. Nestlé 1-3 évesig a kedvenc,betömi,nem győzöm kanalazni! Itthon meg csak 1-2 kanállal eszik a mi kajánkból. Eddig minden megevett. Elegem van néha:(
2011. jan. 8. 18:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

esetleg ha keveritek? az én lányom csak házit eszik meg, ezért a kapott bébiételeket összekeverem saját főztömmel.

Esetleg fordítva, hogy a bébiételbe először 1 kanál ugyanolyan, de házi kaja, és utána szépen növelni a házi arányt, majd átállni teljesen.

Csak egy ötlet, hátha beválik :o)

2011. jan. 8. 19:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ugy csináltam,hogy megnéztem az összetételt és például ha volt benne brokkoli akkor saját főzésű brokkolival "felturbositottam".Ugyan így a paradicsommal vagy ami sajtos volt arra még tettem.Amihez illett kevertem egy kis tejfölt.Gond nélkül áttértünk.
2011. jan. 8. 19:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet ki fogtok nevetni, de nálunk is nagy előnyben volt a bébiétel a házikajával szemben, én egy kicsit kicselezem a törpét, 15 hónapos. Megcsinálom az ebédet és beleteszem bébikajás üvegbe( Nestlé 1-3 éves korig ). Abból megeszi, ha tányérba kiteszem úgy meg nem enné bezárja a száját és vigyorog.
2011. jan. 8. 23:29
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
az én babám csak a házi készítésű ételeket eszi, mivel még életében nem látott üveges kosztot. én ezért nem is adok neki, ésnem is fogok soha, mert nem akarok úgy járni, mint sok más anyuka...
2011. jan. 9. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia, az én lányom is csak a bébiételt ette, 6 hósan kezdtük a hozzátápit, már 7 hósan nem volt hajlandó megenni az igazi kaját. Én nem erőltettem a főztömet, adtam neki a bébiételt, úgy voltam vele, mindegy mit, csak valamit egyen, ami nem anyatej. Kb 1 éves koráig szinte csak bébiételt evett. Párszor próbálkoztam, hogy a bébiételes üvegbe tettem a főztömet, de nem ette úgy sem.

Aztán 1 éves kora körül elkezdte érdekelni az én tányérom (mindig együtt ettünk), és onnan egyre jobban ízlett neki az én főztöm. 15-16 hós korára elhagyta majdnem teljesen a bébiételezést, azóta szívesen eszi a főztömet.

Most 2 éves, még mindig kap néha bébiételt, mert sok gyümölcsöt csak bébiétel formájában fogad el: szilva, barack, sütőtök (vagy ez zöldség?mindegy). Ezeket nem eszi meg, ha a kezébe adom, tessék itt egy szilva, de bébiételben imádja.

2011. jan. 9. 13:11
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 9-10 hós koráig, ameddig pépeset evett, csak a bébiételt ette meg. Mióta darabosat eszik nem eszi meg a bébiételt csak, amit én főzök.
2011. jan. 9. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!