Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A barátnőmnek most született...

A barátnőmnek most született meg a kisfia a 35. hétre. Milyen esélyei vannak a jövőre nézve? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
Úgy értem valami visszamaradás, vagy ilyesmire gondolok...
2011. jan. 5. 13:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A világon semmi baja nem lesz.

Nekem a 32. héten mondta a doki, hogy most már minden ok, nem kell izgulni. Veszélyeztetett terhes voltam, addig izgultunk, nehogy hamarabb szülessen. De azután már nem lesz semmi baj.

2011. jan. 5. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:

szia, én mindenképpen elvinném a korai fejlesztőbe. lehet hogy semmi baja sem lesz, de ha igen, akkor a koraiban nagyon jól tudnak segíteni bármi problémán még ilyen kicsi korban, ami később nem orvosolható. és az is lehet hogy lassabb lesz amozgásfejlődése, ami szintén lehet normális, de lehet oxigénhiány miatt is, (gyakori koraszülésnél), hipotónia miatt. szóval én biztosan megnézetném koraiban, fizikoterápián meg neurológusnál is.

egyébként ha van is valami baja de a leírt módokon törődnek vele, akkor a későbbiekben behozza a lemaradást.

2 éves koraszülött kislány édesanyja

2011. jan. 5. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
az ég világon semmi ha a szülésél semmi nem történ,csak azért mert a 35.hétre szült,azért nem.sőt ha meg van a súlya a babának,még koraszülöttnek sem veszik,biztos figyelni fogják,de nem lesz semmi baja.
2011. jan. 5. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Automatikusan küldik majd a fejlődésneurológiára, ne aggódj, és ott fogják a fejlődését rendszeresen figyleni.

Nekem a gyerekeim 35+0-ra születtek, kutya bajuk. 9 és 10-es Apgrarral születtek, szóvalmár akkor makk egészségesek voltak, 5 napig csak azért kellett bennmaradni, mert hát mégiscsak koraszülöttek... nem illik hazamenni 3 nap után...

2011. jan. 5. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. az én kislányomnak is 9 és 10es volt az apgar, ennek ellenére jártunk korai fejlesztőbe és dévényre is. ezt csak úgy zárójelben jegyzem meg. nálunk amúgy nem küldk automatikusan sehova a koraszülötteket, sajnos. (Sopronban szültem).
2011. jan. 6. 12:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a mi dokink lelkiismeretes akkor csak... Ő minden koraszülöttet elküld a fejlődésneurológiára és ott meg automatikusan nyomonkövetik a fejlődést, rendszeresen vissza kell járni, ha bármit észlel eltérést a fejlődésben, akkor gyógytorna, vagy ami kell.Amig járni vagy beszélni nem kezd.
2011. jan. 6. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!