Súlygyarapodás! Nem baj hogy ennyit hízik?
4000 g-mal született a kislányom. 4030 g-mal jöttünk haza december 3.-án. Ma méretkeztünk. A súlya 5330 g.
Nem baj hogy ilyen sokat hízott egy hónap alatt?
Ha anyatejes, akkor nincs miért aggódni, mert ők az elején híznak sokat, később csökken majd a hízás mértéke. A tápszeres babák pedig egyenletesen, szinte ugyanolyan mértékben gyarapodnak.
Az első három hónapban az én babám is 1kilókat hízott, majd utána kezdett csökkenni a hízás mértéke.
:O nem semmi, hogy 1 hónaposan 200 g-ot bever :D
én 13 hónaposom 210ml-t eszik :D
hány óránként eszik?
Nekem az furcsa (de nem rossz értelemben!), hogy nem fogyott születése után hanem hízott! babám 3050g-al született és 2800g-al hoztuk haza.
biztos turbo-tejed van :)
szép nagy, egészséges baba :)
Offolok: "turbó tej" haha ez jó:))))!!!
Mellesleg irigyellek, hogy ennyi és ilyen jó tejed van!! Vigyázz el ne apadjon!!
Kellemes babázást:)!
Dehogy baj! Örülj neki, tápláló a tejed!
Amúgy én is így voltam: 3440g-mal született a kisfiam. 1 hónaposan: 4445g, 2 hónaposan: 5730g, 3 hónaposan: 6660g.
Jövő héten megyünk a védőnőhöz a 4 hónapos mérésre. Itthon 3 napja 7200g-ot mértünk. Szóval lassan, de csökken a súlygyarapodás ahogy többet mozog. (Csak szopizik)
Szia!
Az én kisfiam is ilyen sokat hízott, amíg csak szopizott, aztán a 2. félévben, mikor elkezdtük a hozzátáplálást, megállt és 2,5 hónapig egy dekát sem.
Az én bébim is így hízott első három hónapban havi egy kilót (sőt az elsőben 1250 grammot) nyúlt is így 3 hósan 7 kiló volt és 66 centi. Őrült nagy baba volt. Kislány amúgy és 4 kilóval született.
Aztán természetesen lelassult ez a gyors hízása, 4 és 6 hós kora között pl.össz 20 dekát hízott, viszont még nyúlt vagy 5 centit.
Miután elindult mászva 6 hósan illetve 10 hós kora óta jár, azóta meg szinte semmiket hízik. Most 78 centi és 9 kiló (14 hós).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!