Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnátok nekem kész recepteket,...

Adnátok nekem kész recepteket, ami nem fogja meg a hasát?! 6 hónapos

Figyelt kérdés
Kislányom 6 hónapos,4 hónapos kora óta hozzátáplálom.Nagyon szorulásos.A glutént meg nem vezettem be,csak egy kóstolás volt eddig.De egyébként szinte mindent eszik,ami a korának megfelelő.Mondanátok olyan kész recepteket,ami nem fogja a pocakot?Kifogytam az öteletkből:(
2011. jan. 4. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Törtkrumpli, főtt zöldséggel is keverheted.

A répa jó sok rostot tartalmaz, egy kis vegetás vízben főzve, enyhén fűszerezve, leturmixolva.

Sütőtököt csinálhatsz még, az nagyon jól fellazítja amit kell. Csak be a sütőbe, és ha puha, készen van. Mi úgy szeretjük, ha kicsit odakozmál.

Egyen sok rostot, és igyon elég folyadékot, az segíteni fog.

Egyénenként változó lehet, kinek mi segít, és mi okoz problémát. A lányomnál a sok tejpépes cucc okozott szorulást, így ezeket igyekeztem minél kevesebbet adni, és akkor is sokat itatni utána.

Vannak teák is, amik enyhébb hashajtó hatással rendelkeznek, most bocs, de így hirtelen nem jut eszembe. :S

Gyógynövényes boltban biztos segítenek, esetleg a patikában is, hogy mik ezek.

2011. jan. 4. 10:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a répa az egyik leginkább hasfogó :-(...legalább is a kisfiamnál

Barack,szilva...nálunk csak ezek váltak be....én próbálom kétnaponta ezeket adni,felváltva a hasfogó ételekkel...

2011. jan. 4. 10:17
 3/7 anonim válasza:

Kisfiam 6,5 hónapos, 3 hónapos kora óta hozzátáplálom...

Krumpli, répa, sütőtök, alma nekünk mind fog...

Szilva, barack kicsit lazitani szokta. Főzeléknek csinálj zöldborsót hély nélkül. Megfőzöd sós vizben, szűrőn átpaszirozod, és a főzőlevével megfelelő állagúra kevered. Nekünk ez bevállt, és nagyon szereti!

Én szoktam még főzni neki zabpelyhet is, leturmixolom, és vagy a gyümihez, vagy az esti tejpépjéhez fele fele arányban adok hozzá! Az is nagyon jól fellazitja!

Próbáld meg! Én most még a hipp kamillateát próbálom még...

Sok sikert!

2011. jan. 4. 10:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbálj adni neki egy kis mandarinlevet. Nekem az orvosom javasolta, és tényleg segített.
2011. jan. 4. 10:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziaaztok!Sajnos krumpli,répa,alma,sütőtök,banán nekünk is fog nagyon.Citrusfélét meg nem merem neki adni,mert ekcémás is:(!Próbáltam a borsót,de nem eszi meg,az az egy amit nem szeret:(!Reggelente adok neki 2 kiskanál Beregi szilvalekvárt,nincs sok hatása:(,kipróbáltam már a Laevolac szirupot,Mira bébi vizet,de semmi:(Voltam dokinál vele,és azt tanácsolta ,hogy ha semmi nem hat adjak neki paraffin olajat este,de én úgy félek ettől:(!

Kedves 10.31!

Gondoltam én is zabpehelyre,hátha az jó lenne!De azt hol veszed?Hogy csinálod meg?Főzelékbe kevered?

2011. jan. 4. 11:55
 6/7 anonim válasza:

A L.dl-ben veszem, kék csomagolásban van a műzlik környékén (Haferflocken), de minden élelmiszerboltban van szerintem.

Fogok egy kis edényt, szórok bele egy maroknyi zabpelyhet, és felöntöm kb. 2szer annyi vizzel. Amikor elkezd forrni, kicsit még kevergetem, majd elzárom. Fog még dagadni kicsit, és szinte olyan lesz az állaga, mint a pudingnak. Főzelékhez, gyümölcsöz, és tejpéphez is szoktam hozzátenni 1 evőkanálnyit. A kisfiamnak már nem kell leturmixolni, de ha nem tudod szépen elkeverni a főzelékbe, vagy gyümibe, turmixold össze velük. Laktat is, és a hatását is megteszi!

Sok sikert!

2011. jan. 5. 10:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy!Köszönöm a segítséged!Mindenképp kipróbálom.
2011. jan. 5. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!