Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha szopizza az ujját, törvénys...

Ha szopizza az ujját, törvényszerű, hogy elálló fogai lesznek? Többi lent

Figyelt kérdés

Kislányom 10 hónapos és elalvás előtt mindig szopizza az ujját. Mindenki ellenzi, hogy szoktassam le róla, mert csúnya lesz a foga tőle. De nem tudom róla leszoktatni, kiveszem a kezét, de akkor ordít. Ez nyugtatja meg az elalváshoz. Cumit nem fogad el egyátalán.

Köszönöm előre is a segítséget

2011. jan. 3. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
nem valószinű.15 hónapos a kislányom.3 hónapos kora óta az ujját szivja.8 hónaposan jöttek a fogai.neki szépek.nem áll el egyik sem.
2011. jan. 3. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Attól függ meddig szopizza . Nekem sajna eláll de én 12-13 évig szoptam-na ez már gond. Ha abbahagyja mielőtt kijönnek a csontfogai nem lesz gond. Én emiatt tömtem a lányom szájába a cumit, ha az ujját szopná akkor is inkább odaadom a cumit.
2011. jan. 3. 11:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem törvényszerű!

Én is nagyon sokáig, kb. 10 éves koromig csináltam és nagyon szép, szabályos fogaim vannak, fogorvosnak csak 22 éves koromban kellett hozzányúlnia!

A nagy fiam keményen cumizott kb. 1,5 éves koráig és az alsó középső metszőfogai kicsit egymás felé néznek, remélem nem a cumitól!

A kicsi meg kb. 2 hónapos kora óta szopja a hüvelykujját, de csak a balt! Most 14 hós, a fogai szépek, viszont a hüvelykujján a bőr néha teljesen kipirosodik és kiszárad :(

2011. jan. 3. 12:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Ennyitől, hogy elalvás előtt szopizza, nem fognak elállnia fogai. A cumi éppannyira tud káros lenni, mint hasznos. Egyébként nem törvényszerű, hogy ha 10 hónaposan szopizza az ujját, akkor még 12 évesen is fogja...
2011. jan. 3. 13:06
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. megnyugodtam:)

én cumiztam 6éves koromig és borzasztóan szabálytalan fogaim vannak.

2011. jan. 3. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!