Nem hajlandó mást is enni? Akiknek nehezen ment a hozzátáplálás mit csináltak?
Anyatejes a babám, 6 hónaposan kezdtük, akkor egyáltalán nem volt hajlandó semmit elfogadni, szorította össze a száját, vártunk 2-3 hetet és újrapróbálkoztunk.
Akkor elkezdte, de nagyon keservesen megy.
Van olyan nap, hogy egyáltalán semmit nem tudok beadni a szájába, amikor meg eszik akkor is max. 6-8 kanálkát.
Most 7,5 hónapos és még egy étkezést se tudtunk kiváltani.
Amiket már kipróbáltam:
-alma
-megy
-synlac pép
-vaníliás pép
-sütőtök (talán ezt eszi meg a legjobban)
-répa
-krumpli
-bébidesszertből: alma-őszi, alma-málna
Próbáltam hidegen, melegen, langyosan, kézben és székben, más-más időközökben.
Mit lehet még csinálni? Eléggé kétségbe vagyok esve.
Mi legyen a következő?
(Ja és cumisüvegből egyáltalán nem tud enni vagy inni.)
A vizet szerencsére csőrös pohárból meg megissza.
Az, hogy nem váltottál még ki étkezést, az nem gond, hacsak te valamiért nem szeretnéd hamarosan elválasztani a babádat. Az a jó, ha egy éves korig az anyatej marad a fő táplálék, a többi pedig hozzátáplálás. Ezt így utólag már én is tudom, de mikor a fiam nem akart még 8 hónaposan sem 2-3 kanálnál többet elfogadni a szilárd (=pépes) kajából, akkor én is kétségbe voltam esve.
Ami nálunk bevált:
1. belenyugodtam, hogy ha éhes eszik, éhen halni teli asztal mellett nem fog.
2. nem nyaggattam a pürékkel, neki jobban beváltak a puha falatkák. (főtt répa, banán, sült tök kockák, párolt alma, párolt brokkoli, főtt durum tészta falatok stb)
Ezekből sem evett ugyan sokat, de azt jó étvággyal.
Emellett azért időről időre próbálkoztunk a kanállal, és azért egy éves korára már evett ügyesen mindenből.
Én mindig ugyanabban az időben próbáltam neki adni a különböző dolgokat. Először csak az alma levét, az nagyon nem ízlett neki, majd harmadnap megpróbáltam almát krumplival (2/3-1/3 arányban), ezt már püré formában. Nyelte, mint kacsa a nokedlit. Naponta mindig többet adtam neki, nagyjából másfél hét múlva tudtuk kiváltani az uzsonnát. A kaja után kapott még szopit, az utolsó alkalomnál, már csak vizet vagy teát.
Az én kislányom csak úgy eszi meg a főzelékeket, ha teszek bele egy kis almát is. De az almát magában nem szereti :) Nálunk ez vált be és nem lett válogatós.
Szerintem próbálkozz továbbra is a kanalazással, mert a cumisüvegből való táplálás a későbbiekben nem tesz majd jót a kis fogacskáinak.
Szia! Én is el vagyok keseredve... A 7 és fél hónapos fiam szintén nagyon válogat. Mi almalével,őszibaracklével kezdtünk picivel 6 hónapos kora előtt. Ő eleinte szépen evett,érdeklik is az ételek,kinézi a falatokat a szánkból. :)
Az almát újabban csak főzve eszi meg, a sütőtököt a kezdeti lelkesedés után már el sem fogadja. A répára lehet,hogy allergiás. Krumplit csak minimális mennyiségben almával eszi meg. Céklát is csak nehezen,sok almával. Az őszibarackot szereti,de hát azzal nem hiszem,hogy jól lakik. A Sinlacot szereti. Ha sikerül eltalálni az ízlését,ő nagy adagokat is bevág :) Kedvence még az Univer alma-barack,alma-burgonya bébiétel.
Próbálgatjuk az újabb zöldségeket,nem nagy sikerrel. Próbálom a Sinlachoz keverni,de azt sem lehet mindig.
A főzelékekbe nemsokára teszek olívaolajat,csirkehúst,esetleg megpróbálom a krumpli helyett rizspehellyel sűríteni.
Az a baj,hogy az anyatej már tuti kevés neki,sokat mozog,kellene az energia.
Nem gondoltam,hogy ilyen nehéz lesz a hozzátáplálás. :(
Kedves Utolsó! Ti hányszor esztek egy nap?
Én kétszer próbálok neki adni délelőtt és délután.
Én is nagyon el vagyok keseredve, ha van kedved megoszthatjuk egymással a tapasztalotak, írj privit.
Utolsó vagyok. Naponta kétszer-háromszor kínálom. Én sem váltottam ki szopit,de nem is szeretnék,örülök,hogy van anyatejem. Az én babám pár hónapja éjjel újból felkel szopizni,egyre gyakrabban,akár 4-5-ször is :(
A nappali szoptatások között kap szilárd ételeket,kb. fél,egy órával a szoptatás után,így általában még két óra eltelik a következő szopiig. Az első,reggeli szopi utáni időszakban nem mindig fogadja el a gyümölcsöt,inkább a 2.-3. között. Ez néha 10-11 óra helyett átcsúszik 12 utánra. A napirendünk nem állandó,mivel reggel nem azonos időkben ébred. Nappal mostanában csak fél órákat alszik,ha időnként sikerül nagyobbat,az is bekavar a rendszerbe. A zöldségpürével a 3.-4. szopi között kínálom,a héten elég sikertelenül.(12 és 17 óra között valamikor) Ilyenkor a 4. és az utolsó 5. szopi között kap még Sinlacot-de ez nem mindig válik be.
Fogalmam sincs,hogy kéne jól csinálni...
Egyébként cumisüveget már régóta nem használunk. Kanállal 5-10 perc alatt meg tud enni egy teljes nagy adagot-vagyis eddig,újabban nézelődik,malackodik,morog... Pár napja a csőrös itató helyett pohárból iszik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!