Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjjel hogyan nézed, hogy...

Éjjel hogyan nézed, hogy lázas-e a babád? A homlokát, hogy melegebb-e?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 20:00
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
11 hós a kisfiam és délután óta hőemelkedése van, náthás. 37,2-37,5 C. Félek éjjel feljebb ne menjen. Te hogyan szoktad nézni?
2011. jan. 1. 20:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Igen, én a homlokát megfogom, vagy megpuszilom óvatosan, és addig nem macerálom tovább, míg nem érzem nagyon forrónak. Minden jót!
2011. jan. 1. 20:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja, ha pedig úgy érzem lázas, beadom a szájába a lázmérős cumiját, és úgy ellenőrzöm. Mihamarabbi jobbulást a Picúrnak!
2011. jan. 1. 20:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A száddal nézd a homlokát, mert ha a szád forrónak érzi, akkor valószínű lázas. A kezed becsaphat, a szád nemigen.
2011. jan. 1. 20:09
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát csak elég mélyen van az ágyában, nem igazán érem el a számmal sajna.
2011. jan. 1. 20:14
 6/13 anonim ***** válasza:
én sem érem el a számmal . kezemmel szoktam nézni.
2011. jan. 1. 20:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Kézzel !
2011. jan. 1. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:

nem nézem, mert nálunk legalábbis mindig felébredt ha felment a láza és olyankor van, hogy nem is mérem, hanem adok lázcsillapítót és rá félórára azt nézem meg, levitte. Olyankor kiizzad és határozottan hűvösebb érintésű a homloka.

Egyébként nem abajgatom, mert önmagában a láz nem betegség és még jobb is ha nem csillapítják. Persze tudom, lázgörcs és egyebek. De nálam rögtön ébredtek ha 38 fölé ment. Sőt a kicsi már 37.2-nél nyugtalan, neki azt is csillapítani kell.

2011. jan. 1. 21:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen a kezemmel, vagy a csuklómmal.

Ha napközben is volt magas láza, akkor tettem a hóna alá lázmérőlapocskát.Laza ruhába öltöztettem, és akkor csak bekukkantottam a hóna alá, hogy mennyi a hője.Fürdés után felragasztottam a lapot, ami még másnap is egész nap ott volt a bőrén.Jó, mert tized pontossággal mér és nem kell lázmérőzgetnem napközben sem..A hátránya csak az, hogy egy picit kipirosodik tőle a bőre, de a Bepanthen segít rajta.

2011. jan. 1. 21:28
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, erről a lapról még nem is hallottam. Hol veszed? Mennyibe kerül?
2011. jan. 1. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!