Éjjel hogyan nézed, hogy lázas-e a babád? A homlokát, hogy melegebb-e?
nem nézem, mert nálunk legalábbis mindig felébredt ha felment a láza és olyankor van, hogy nem is mérem, hanem adok lázcsillapítót és rá félórára azt nézem meg, levitte. Olyankor kiizzad és határozottan hűvösebb érintésű a homloka.
Egyébként nem abajgatom, mert önmagában a láz nem betegség és még jobb is ha nem csillapítják. Persze tudom, lázgörcs és egyebek. De nálam rögtön ébredtek ha 38 fölé ment. Sőt a kicsi már 37.2-nél nyugtalan, neki azt is csillapítani kell.
Egyszerűen a kezemmel, vagy a csuklómmal.
Ha napközben is volt magas láza, akkor tettem a hóna alá lázmérőlapocskát.Laza ruhába öltöztettem, és akkor csak bekukkantottam a hóna alá, hogy mennyi a hője.Fürdés után felragasztottam a lapot, ami még másnap is egész nap ott volt a bőrén.Jó, mert tized pontossággal mér és nem kell lázmérőzgetnem napközben sem..A hátránya csak az, hogy egy picit kipirosodik tőle a bőre, de a Bepanthen segít rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!