Visszaesés a hozzátáplálásban? Mi ilyenkor a teendő? Bővebben lent.
Kisfiam 7 hónapos, a hozzátáplálást 4és fél hónaposan kezdtük meg nála, mert úgy láttuk, hogy igényli. Így is volt, élvezte nagyon az új ízeket, olyannyira, hogy szinte már csak a kanalas ételt akarta elfogadni. Zöldségekkel kezdtünk, majd bevezettük a gyümölcsöket. Mostanra eljutottunk odáig (az ő tempójában haladunk, tehát nem siettettünk semmit), hogy az ebédet kiváltottuk főzelékkel, uzsonnára és tízóraira gyümölcsöt kap, és vacsorára főzeléket, de az ebéden kívül a többi étkezés után szopik, tehát ezek nincsenek igazán kiváltva.
Körülbelül másfél hete kezdte el, hogy összeszorította a száját az első falatoknál, de a többit már szépen megette. Most már szinte az egész étkezésnél el kell vonni a figyelmét, hogy egyáltalán nyissa a száját, mert egyébként szinte végig szorosan összezárja, és így is csak nagy nehézségek árán sikerül megetetni. A gyümölcsök kicsit jobban mennek, azt azért úgy ahogy eszegeti, de közel sem olyan mennyiséget mint előtte, viszont a zöldségekkel (főleg ha hús is van benne)nagyon megszenvedünk, hogy egyen.
Biztos vagyok benne, hogy éhes, mert eddig is simán megette ezeket az adagokat, és a tejem is fogyóban, az már biztosan nem elég neki. Tápszert, cumisüveget nem fogad el egyáltalán.
Mi erre a megoldás? Tudom, hogy nem szabad erőltetni, mert akkor megutálja az evést, de akkor hogy érjem el, hogy egyen mégis?
Gondoltam rá én is, hogy a foga miatt, mert jön a felső kettő pont neki, és nagyon be van dagadva az ínye. De ki tudja azok is ténylegesen mikorra bújnak ki :(...meg hát addig is kellene ennie valahogy.
Villával a mi tányérunkról enne egyébként. Próbáltam már azt is, hogy az ő ételét adtam neki így, de ahogy megérzi az ízét onnantól már ugyanúgy szorítja össze a száját és fordítja el a fejét. Ahhoz viszont még kicsi, hogy ugyanazt egye amit mi szerintem.
Én ezt tegnap írtam ki!Mi is hasonló cipőben vagyunk ,és már totál kivagyok:(((!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Tegnap például teljesen kimaradt az ebédje, csak szopott, mert nem voltunk itthon, és idegen helyen meg egyáltalán nem volt hajlandó elfogadni egy kicsi kaját se :( délután 5-kor kapott itthon uzsonnát, és azt is úgy kellett belevarázsolnom (pedig gyümölcsös husi volt, amit szeret elvileg), és akkor már biztosan éhesnek kellett lennie.
Egyébként ilyen időközönként evett (így is igényelte):
Reggeli: anyatej 8 körül
Tízórai: gyümölcs (160-180g) 10-11 körül utána még szopi
Ebéd: zöldség (160-180g) 1-2 körül
Uzsonna: gyümölcs (160-180g) 4-5 körül, utána szopi
Vacsora: zöldség fél 8-8 körül (100-160g), utána szopi és alvás
És lazán eltüntette ezeket a mennyiségeket, még szerintem tudott volna többet is enni egyszerre, ha adok neki...
Kedves utolsó! Elolvastam a kérdésedet, megértelek, én is teljesen kivagyok. Mondjuk neked legalább a gyümölcsöt megeszi, ha nem is olyan tápláló, több mint a semmi.
Mi most vagyunk túl a tízóraizáson, és az az érzésem, hogy ez egyre rosszabb, már a gyümölcsöt is nagyon nehezen tudtam vele megetetni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!