Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Súlykérdés! Szerintetek kell...

Súlykérdés! Szerintetek kell aggódnom?

Figyelt kérdés

Kismanóm 11 hós, 9150g. 9 hósan 8750g volt, a védőnő szerint az elmúlt 2 hónapban nagyon keveset hízott. Ki akarják vizsgáltatni.

Amúgy semmi gond vele, jó kedélyű, mosolygós baba. Egyébként 3000g-mal született.

2010. dec. 29. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
A fiam most 13 hónapos és 8,5 kg. A dokinak eszébe sem jut kivizsgáltatni, a nővére most 2,5 évesen 11 kg vasággyal, 1 évesen 9 kg volt felöltöztetve téli ruhába. Vannak ilyen alkatok, mellesleg meg ne a védőnőtől várj tanácsot, az orvos dönt úgyis, de ha eszik normálisan, vegyesen mindent és jókedvű, ugrándozós, akkor semmi baj.
2010. dec. 29. 16:31
 2/8 A kérdező kommentje:
A védőnő erősködött, a doki azt mondta, hogy várunk egy hónapot, s utána kivizsgáltatja, ha nem hízik többet.
2010. dec. 29. 16:33
 3/8 anonim ***** válasza:

A védőnők azok borzasztó okosak. Az én ygerekem tejallergiás volt, és erősködött hogy be kéne vezetnem a tejpépet :) :)

Figyelj, az én fiam 1 évesen volt 8700g. 2 évesen 11 kilo.

A kicsi most 20hós, és 1030 gramm. Keveset hízott az utóbbi időbe, de nem fogyott! és ez a léyneg! NE fogyjanak! Az nem baj ha áll a súlyuk. Nekem a gasztroenterológus akihez járunk más ok miatt ezt mondta.

2010. dec. 29. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
bocsi 10300 g.
2010. dec. 29. 18:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Kislányom áprilisban 6 hónaposan volt 7730 g, októberben 1 évesen 8880 g. Fél év alatt 1 kg-ot... Voltunk vele vérvételen, de negatív lett minden.
2010. dec. 29. 18:34
 6/8 anonim ***** válasza:

2 hónap alatt 400 g-ot hízott és ki akarják vizsgálni??????

Ráadásul még nincs 1 éves, de már simán megháromszorozta a születési súlyát, akkor meg mit aggódnak?

Szoptatod még?

Mert ha igen, akkor gondolom azt akarják, hogy inkább tápszert adj neki, mert az pénzbe kerül, míg az anyatej ingyen van...

Ha meg nem, akkor nem tudom.

Elég hülye dolog az ilyen, ne hagyd magad!

2010. dec. 30. 09:14
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, még anyatejes. Szerintem sincs vele gond, de kíváncsi voltam a véleményeitekre.

Köszi!

2010. dec. 30. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem se kell aggódnod, miután megduplázzák a súlyukat, lelassul a gyarapodás. Szerencsére az én védőnőm nem ilyen paráztatós. 6 hónaposan volt utoljára mérve a kislányom, utána csak 2 hete, majdnem egy évesen, amikor kórházba került egy vírusfertőzés miatt. A fél év alatt 2 kg-ot se hízott, és messze van attól, hogy megtriplázza a születési súlyát. Mégse idegesít azzal, hogy valami baja van, szépen eszik, szépen fejlődik, jó magas, nem néz ki soványnak, te se idegesítsd magad emiatt, ha mindent rendben levőnek találsz.
2010. dec. 30. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!