SOS, miért nem szabad a babákat kivinni -10 fok alatt?
En nem viszem ki,szetfagyok en is nemhogy a gyerek.
az orvos tema az mas,az muszaly.nalunk azt mondta a vedono csak akkor vigyem ki ha muszly,egyebkent ne.
Érdekes..mi baja lesz a babának, ha fel van öltözve. Ha meg babakocsis pláne...mert még egy nagyobb , mondjuk azt se lehet bennt tartani, de rohangál, száján kapkodja a levegőt, beizzad a meleg ruhába, szóval ők jobban ki vannak téve, bár az immunrendszerük is erősebb. Babakocsis még az orrán veszi a levegőt, állandó hőmérsékletbe van az overálba. Nem értem. Én mindkettőt kivittem -10 fok fölött. Soha semmi bajuk nem volt emiatt. Jó nem eszetlenül , hogy egy délelőttöt kinnt lettünk volna, hanem 1 órát. Én mondjuk csonttá fagyok, gyűlölöm a hideget, de a gyerekek szeretik a friss levegőt.
Tégy belátásod szerint, de ha kiviszed nem csinálsz semmi rosszat.Sőt, csudajót fog aludni!
Ja nem olvastam el a linkeket.
Egyébként ha ott is olyan idő van mint itt, akkor nem gáz, igaz hogy kemény minusz, de nem esik nem fúj! :) Mi már megjártuk a boltot :)
Mi ritka kivétellel kimegyünk mindennap minimum fél órára, akárhány fok is van. -5 körül biztos nem megyünk be hamarabb 1 óránál, aztán bár nincs hőmérőnk kinnt, de ahogy hidegszik úgy rövidül, de a félóra mindig megvan. Összegyülünk kinnt gyerekekkel, mindnki jól érzi magát. És az a furcsa, hogy télen még egyszer sem voltak a gyerekeim betegek, tavasszal viszont annál inkább, meg ősszel. De ahogy én visszaemlékszem az elmúlt 4 évre, télen csak védőoltásért mentünk.
Egyébként szerintem inkább a minusz 14 fok, mint tömegközlekedés!(ha nincs kocsija) A mi dokink 25 perc sétára van, mindig gyalog mentünk megyünk télen is ha menni kell a kicsivel tanácsadásra. Sose figyleme a hőmérőt, mivel nincs is:) Az érzethez öltöztetem őket, meg azért a nagyobb nem biciklivel jön vagy motorral, hanem séta vagy testvérfellépő.
De mindenki máshogy csinálja, amit tiszteletben is tartok, ez örök vitatéma lehetne, de kár ezen vitázni, meg beleerőltetni másba a saját vélemyént, meg h a doki meg védőnő mit mondd(az enyémek ilyet sose mondtak)mindenki a saját legjobb belátása szerint tesz, ahoyg a legjobbnak gondolja. Az jó ha kikéri más tanácsát tapasztalatát. De ha kedves kérdező úgy látod, hogy kiviheted, hát kiviszed, ha nem akkor úgyse:) Most szöges ellentéteket olvasol :) Pl én ezért nem kérdezek, mert tudom az enyémeim imádják a hideget, és szeretnek kinnt lenni, bennt tiszta gagyik, és tudom hogy bár azért vissza kell fogni a nagyobbat kintt a rohangálástól, de nem lesz bajuk, mert ezt tapasztaltam, és ha valaki itt áll és agyonüt hozzáállásom miatt sem fogunk bennt maradni, nem is hagynák a gyerekek.
És attól, hogy nem értek egyet a másik félell akik nem viszik ki, nem igazán érdekel, mert tudom nekünk mi a jó. Nekik meg az a jó. ez ilyen, mint a gyereknevelés sok más területe is :)
hát mi is kimegyünk minden nap.Nagyon hideg van,de nem fúj,nem esik semmi,és kell a levegő.Jól felöltözve,sál a szája elé és kb fél órát el sétálunk kint az udvaron,bújócskázva,macskát kergetve.
de tovább én sem maradnék.De érveket még én sem halottam,neki senki nem mondta nem lehet -5,vagy 10 fok körül kimenni.2 éves.de tavaly is volt fagy tavaly is kint voltunk minden nap.immár 2 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!