Milyen jelei voltak a babatoknal amikor jött a foga? Milyen volt az inye? Nyaladzik, nyügös, tömi az öklet a szajaba, az iny piros. Ez mar az lenne? (szopizni sem nagyon akar)
Pontosan ilyen jelei voltak a mi fiunknál is. Az ínye duzzadt volt, és nyomásra érzékeny.
Azért azt hozzáteszem, hogy nálunk 8 hetesen kezdődött és csak 5 hónaposan jött ki az első 2 foga!
Kisfiamnak 2,5 hónaposan kezdett el ömleni a nyála, és mindent tuszakolt be a szájába, főleg az öklét eleinte, aztán már mindent szinte kényszeresen rágott. Ehhez képest 9 hónaposan jöttek ki az első fogai, úgy, hogy szinte észre sem vettük. Nappal picit nyűgösebb volt, de úgy törték át az ínyét, hogy tök nyugodtan aludt is tőle.
Aztán a felső fogak, majd a kettes fogak megjelenését megelőzte mindig egy kiadós hasmenés.
Most 15 hónapos, jönnek az alsó négyes fogai, és tulajdonképpen semmi jele nem volt, egyszer csak taknyos lett. Megnéztem az ínyét, és meg van neki duzzadva, az egyik fogának már két csücske kint is van, és picit jobban folyik a nyála a szokásosnál. Most se hasmenés, se nyűgösség nem volt, csak a nátha jött.
az én fiam 5hónapos megfogta az ujjam és veszettül rágta én meg majd bepisiltem a fájdalomtól pedig előző nap még semmi sem volt=) hát akkor jött ki az első foga(megmutatta)(=
másnap nézegettem már 2 kis fehér csíkocska volt =)
most 6 hónapos és már felül is jön az első=)
ez kicsit jobban megviseli de nem vészes:)
nemsokára te is büszkén hívhatod a nagymamát-nagypapát hogy megvan ez első fogacska=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!