3 hónapos babának már hason fekve ki kell támasztania magát és tartani kell a fejecskéjét?
Nem "kell". Lehet hogy van olyan baba, aki már tudja ezeket. 3 hónaposan az én babáim a hátukon feküdtek. A hasukon ennyi idősen fél percig sem bírták.
Az egyik gyors, a másik kifejezetten lassú mozgásfejlődésű volt, mindketten egészségesek.
1,5 és 3,5 éves lányok
Enyém is gyűlöl hason lenni, én álmában szoktam megfordítani :) Ha felsír éjjel, hogy fáj a pocira, csak "hasracsapom" és nyugodtan alszik tovább. Persze sokan mondják, hogy veszélyesebb hason lenniük, én is rettegtem, de mára már kialakult ez a rutin és rendben vagyunk.
Nagyon kell a hasonfekvés a mozgásfejlődése, a hátizmok erősítése miatt.
tegnapi 08:43-as vagyok
Nálunk ez vált be:
A baba a hátán fekszik, két mutatóujjamat nyújtom neki, ő megfogja őket, majd elkezdem az egyik irányba fordítani a babát úgy, hogy még mindig az ujjaimba kapaszkodik. Így átfordul hasra. Kezdetben nem hagytam úgy sokáig, segítettem neki maga elé tenni a kezét, nézelődött picit, majd visszafordítottam hátra. Aztán ugyanezt, csak másik irányba fordítva.
A másik a görgetés. Raksz a baba alá egy lepedőt, vagy törülközőt, vagy takarót, ráfekteted a babát, megfogod a lepedő két oldalát, és ide-oda hengergeted a babát. Nem is kell átfordítani hasra, elég, ha szokja ezt a mozgásformát.
Szoktunk szőnyegen is játszani, leteszem hátra, átfordítom hasra, onnan megint hátra, megint hasra, amíg tart a szőnyeg. Picit hagyom hason, rakok elé egy-két játékot, vagy pl ha a tv előtt van hason, akkor mindig elidőzik egy kicsit, hogy nézze a tv képernyőjét. Nálunk ezek váltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!