Ha a babam 3 honapos lesz visszamegyek dolgozni es apa marad itthon vele. Hogyan oldjuk meg a taplalast? /
Én hazaköltöznék, itthon ennél ezért jobb.
Egy 3 hós baba kicsi, anytejre vn szüksége, de azt ottani rendszer ezt nem igazán támogatja ezek szerint
Már elnézést, de mennyi ... van itt!?
Az anyukának épp elég feldolgozni, hogy márpedig dolgoznia kell menni! Jöjjön haza? Valószínű, van oka a kiköltözésüknek. Meg talán szívesebben lógatná ő is otthon a lábát a picijével. Nem pedig gürizik, aztán éjjel éjszakázik.
Egyébként, én azt nem tartom normálisnak, hogy itthon 3 évet semmittesz az anyuka. Sétálni jár a picivel és nulla agymunkája van. Tudom, nem ez volt a kérdés, de kényszert éreztem ennek megjegyzésére.
Jöhetnek a lepontozások!!! :)
Érdekes hozzáállás azt gondolni hogy anyuka 3 évig itthon "semmittesz".A gyerek életében az a 3 év a legfontosabb szinte,akkor alapozunk meg mindent,3 éves korára fejlődik ki a személyisége.Hát lehet h te "semmittevésnek" érzed azt amit csinálsz,de én nem,és szerintem még sokan mások sem.Ha vki kevesli az "agymunkát",el lehet menni tanulni.
A nagyon fejlett,gazdag országok jócskán megfizetik az árát annak a sok pénznek,leginkább a családok és ezen belül a gyerekek isszák meg a levét.Az egyetlen fontos dolog a társadalmukban a pénz,és nem a család nyújtotta értékek,kifele persze nem ezt mutatják...Egyáltalán nem tartom humánus megoldásnak azt a rendszert,ami kint van,hogy kallódnak a babák,kicsi gyerekek bébiszitterről bébiszitterre.Ha Mo.-n bevezetnék ezt a "pár hónapig itthon" rendszert,jócskán megcsappanna a születések száma,nem ez az itthoni mentalitás,és ezzel most kivételesen egyet is értek.A mi generációnk már Isten tudja meddig fog dolgozni,talán még 80 évesen is güriznünk kell,legalább az a pár év hadd legyen a családunké,a gyerekeinkké,mivel mi is éppen efelé a hozzáállás felé tartunk,mint a nyugati országok.Szépen mutatja ezt most karácsony ünnepe is,a munkahelyeken orrvérzésig-ájulásig karácsonyozunk,itthon meg se főzve,se takarítva,sem nyugalom az ünnepre..
A kérdező anyukánál nem tudni pontosan hogy mi a helyzet,mik az akadályok az otthonmaradásnak,én csak azt tudom magamról,hogy bárhogy is legyen,nem nyugodnék bele a munkába állásba(nem is nyugodtam),mivel akárhogy is van,mindenhogy a baba issza meg a levét a helyzetnek,és ezt én semmiképpen nem tolerálom.
Na mikor elolvastam a kerdesedet es lattam hogy ekezet nelkul irsz, gondoltam biztos Svajcbol vagy. Nalunk 3 honap a gyes, en tudom mirol beszelsz!! En ugy oldottam meg a volt fonokommel, hogy utolag megvaltoztatta a szerzodest korlatozott idejure, igy a harom honap utan elmentem munkaneklulire. Az azert jobban van megoldva, 400 munkanapig (azaz kb. 20 honapon keresztul) kapjuk a fizetesunk 80%-at. En egy ev utan kezdtem el dolgozni, ket hetre ra megint terhes lettem :-) a harom babaval toltott honappal egyutt igy meglesz ismet az egy evem, s megint csak a munkanelkulis megoldashoz folyamodok, egyszeruen nem tudom maskepp csinalni!
Hulyeseg, de egesz biztos nem tudsz fejni a munkahelyeden? Nem lehetne megbeszelni veluk? Tenyleg csepegni fog! 100%-ban dolgozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!