Ha 7 hós baba nem eszi meg a főzeléket husival, mit adtok helyette?
próbáld meg a gesztenyét almával husival.
nálunk bejött a sütőtök ,azt magában sem eszi meg, répa nélkül?
a gesztenyét nagyon szeretik.
ha nem akar zöldséget enni, akkor próbálkozz a párolt/sült gyümikkel. pl. alma, körte. én ugyan ezt almaszósznak hívom, de nincs benne semmi más csak alma. :) és ehhez keverek husit. próbálhatsz hozzá rizst is keverni.
Ja, és a brokkolihoz, sóskához passzol a banán, ebből néha megeszik fél adagot is, itt a receptje (előző vagyok):
Spenót burgonyával - banánnal édesítve
6 hónapos kortól
Hozzávalók:
100 gr tisztított spenótlevél
50 gr burgonya
15 gr banán
1 tk olaj
Elkészítés módja:
A megpucolt, kockákra vágott burgonyát kb. 15-20 percig pároljuk annyi vízben, ami éppen elfedi. A spenót szárait leszedjük, a leveleket egyesével lemossuk, majd forró vízben 4-5 percig főzzük. Miután leszűrtük, hideg vízzel lehűtjük. A banánt karikákra vágjuk és a spenót levelével együtt szétpasszírozzuk. A burgonyát áttörjük és kevés olajjal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a banános spenótpürét.
Fontos!
A spenótot ne hagyjuk hűlni, hanem hideg vízzel hűtsük le, hogy megmaradjon az üde zöld színe!
(A receptet a szuloklapja.hu-n találtam.)
Ezen kívül a kecskemétinek a zöldborsópüréjét csirkehússal is eszi néha (értsd: eszik belőle 5-10 kanállal), mert annak is édes az alapíze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!