Mittől lesz egy gyerek nyugodt környezetben, illetve mi tesz neki jót? Mittől lesz nyugodt?
Az én babám nagyon nyugodt. Szerintem ez részben veleszületett temperamentum, mázlink van.
Nekünk fontos a napirend, a megszokott dolgok. Tárgyai (járóka, etetőszék stb) mindig ugyanott vannak, az esti fürdetés menete mindig ugyanaz, de pl ha kibontom a pelusát, akkor mindig ugyanazt a játékos hangú mondatot mondom, amin kacarászik és ha véletlenül elmarad, akkor kapok a fejemre:)
Fontos, hogy nem rángatjuk magunkkal jobbra balra, bevásárlóközpontokba, szerencsére nagyik szívesen átjönnek ilyenkor vigyázni rá.
Fontos, hogy mindig ugyanakkor megyünk sétálni(3 - fél óra max) és ugyanakkor kapja a gyümölcsét.
Fontos, hogy ha reggel ébred, akkor rögtön mosolyogjak rá és így kezdjük a napot.
Fontos, hogy este legkésőbb 6-fél 7-ig mindenképp hazaérünk vele és az esti fürdetés előtt aludjon fél órát apa vállán.
Neki ezek a fontosak, az állandóság, a kiszámíthatóság, de biztos minden baba más :)
Szerintem elsősorban attól, hogy az anyja, a körülötte lévők nyugodtak és kiegyensúlyozottak.
Nem hinném, hogy ennél több extra kellene neki.
Az én kisfiamnak fontosak azok, amiket az első válaszban leírtam, még akkor is, ha ez valakinek nem tetszik.:D
Valaki megint IQ-light volt, gratula :D
Az elsődleges dolog: nyugodt terhesség.
Aztán nyugodt légkör, nyugodt, kiegyensúlyozott szülők.
Ez tapasztalat.
Egy gyerek akkor is nyugodt marad, ha pl. a szülők nem idegeskednek azon, hogy jajj már otthol kellene lennünk, mert fürdésidő.
Nyugod szülő = nyugodt baba
Kérdezőnek: nyugodt szülők, ez talán a legfontosabb + sokat számít a genetika. Ezen felül minden babának más. Van akit nem zavar meg, ha felborítják az esti rutinját, van, van aki ettől nyugtalanul alszik. Van aki máshol is tud aludni, van aki csak otthon. Van, akit a zene megnyugtat, van olyan baba aki csak idegesebb lesz tőle. Van, akit már pár hetesen lehet vinni Balatonra, de van aki egy évesen is csak véginyüglődi a nyaralást. Ezt Neked kell kitapasztalnod a saját babádnál :)
Többieknek: a kérdésre kellene válaszolni, nem pedig a másik válaszoló gyerekét kritizálni. Az rendben van, hogy kritizáljuk a másik takarítási, főzés, bébikompozási és egyéb szokásait, de azért ahhoz már pofa kell, hogy valaki egy pár hónapos gyereket kritizáljon és minősítgessen :( Jó, hogy nem hülyézitek le a gyereket rögtön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!