6-7 hetes babát lehet x alakban (kvázi "ülve") hordozókendőbe kötni? Az egyik honlapon azt olvastam, párhetes kortól lehet, de mit jelent ez a párhetes kor a gyakorlatban?
Tartja a fejét szépen, de ez a megkötési mód az,a mi leginkább "kengurus". kengurut viszont nem szabad ilyen korán használni, ha jól tudom.
X alakban kötött kendő az, amiben ül a baba vagy legalábbis úgy bekucorodik az ölbe hordozás közben.
Igen, nem ül. Ülésről akkor beszélünk, amikor a baba a saját izmaival tartja meg a saját gerincét, a saját testét. Az nem káros számára, ha függőlegesben tartjuk, a csípő fejlődésének meg kifejezetten hasznos a széles terpesz. Megelőzhető vele a csípőficam, teljesen kiváltható a terpeszpelenka.
Szia!
A kötött csípőre különösen hasznos!Ha helyes a megkötés!
Arra a kötésre gondolsz, mikor a derakadon indul a kendő hátul vízszintesen, majd elől keresztezed, és hátul az egyik szálat átbújtatva megkötöd a két végét!? És utólag teszed bele a babát!
De sok videó van a youtube-on is!
Amúgy én 4 hetes korától használtam kendőt ezzel a kötéssel kezdtem!Nálunk nagyon bevált!A lényeg hogy a kendő szélei (szegésnél) kell jól meghúzni,hogy ne legyen laza,és akkor a babád mikor hozzád bújik az egyik keresztet ráhúzod a fejére, és már meg is van támasztva!Valamint a baba hátánál,mindig legyen sima a kendő, szóval a plussz anyag a ráncok azok oldalt legyenek!Húzdd szét!Remélem érthető!
ÉS ami a csípőnél nagyon fontos!A térdtől térdig megtámasztás!Vagyis a kereszt mind a két részét szegéstől szegésig egyik térd másik térd!Majd a felső kereszt is egyik szegés egyik térd,másig szegés másik térdig kihúzva!
Aztán jöhet a többi kötés!
Boldog hordozást babának és mamának is!
A csípőjének nagyon jót fog tenni a hordozás! :)
Ilyen pici korban az enyém nem tartotta még a fejét, így én még nem "ülve" kötöttem fel (Erre gondolsz, ugye? http://www.youtube.com/user/vonzino1#p/u/16/3McvFdSySJ4), hanem fekve, így: http://www.youtube.com/user/vonzino1#p/u/22/NpMDrbpRvXw.
Ha elég szorosan kötöd, és sehol nem lötyög a kendő, szépen megtámasztja végig, gömbölyűen, akkor nem lesz baja. Pici babákat úgy is szoktak "ülve" bekötni, hogy a lábait mint a békának, becsomagolják neki, tehát nem terpeszben hanem magzati pózban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!