Ez tejallergia? Hogyan tovább? Milyen vizsgálatok, "szabályok" vonatkoznak ránk?
szia, az én kislányom allergiára, ecémára hajlamos, ezidűgi nem kapott tehéntejet, másfél éves koártól kap HA-s tápszert, ill. 1 hónapos koráig is HA-s tápot kapott, onnatól kizárólg anyatejes volt 6 hós koráig, és 18 hós koráig elég volt neki ami tejem volt még. akkor váltottunk tápszerre. és nincs tőle baja. a tehéntejtől meg igen.
ez sztem gyéni érzékenység kérdése is, meg az allergia mértékétől is függ. ha erősen hajlamos rá, akkor lehet, hogy a HA-s sem lesz neki jó, mert abban lebontják kicsire a fehérjét, hogy kevésbé legyen ártalmas, viszotn pl. a Humana HA-ra amit mi használunk rá van írva, hogy nem használható tejallergiában...
mi votunk amúgy 14 hós korban allergiavizsgálaton, vérvétellel, nem mutatott ki semmit, se tejet, se semmit. viszont allergizáló ételnél a kislányom arca, keze lába ekcémás lesz, a tej meghajtja. mondta a gyerekorvos, hogy ilyen kicsi korban ssajnos kevéssé megbízható ez a teszt, mert van hogy kimutatja anemlétező allergiát a létezőt meg nem. ráadásul elég szörnyű procedúra volt a vérvértel. én a helyetekben inkább kerülném egyelőre az allergén dolgokat, és próbálnám adni a HA-s tápot, és nézném, hogy mi van.
2 éves kislány édesanyja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!