Kifilézett, konyha kész halat adhatok 10 hónapos babámnak sütve vagy rántva?
Van egy nagyon jó receptem. Kevesebb fűszerrel, és növényi tejszínt felhasználva (Hulala) ehet belőle 10 hónapos babád is.
Citromos halfilé:
Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé (nem szükséges friss halból készíteni,tökéletesen megfelel hozzá a mirelit zacskós is), 1 citrom, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 2 kk őrölt gyömbér, 2 tojás, 2 ek liszt, 1 dl tejszín, 1 ek vágott petrezselyem, só, bors.
A halfilét megsózzuk, megborsozzuk, fél citrom levével meglocsoljuk, és 15-20 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajban a hal mindkét oldalát megsütjük, majd kiszedjük. A hagymát a visszamaradt olajban megfonnyasztjuk. Gyömbérrel fűszerezzük, egy pohárnyi vízzel felöntjük, a maradék citromlével ízesítjük, egy keveset a héjából is belereszelünk. A tojásokat felverjük, a liszttel, kevés vízzel simára dolgozzuk. A hagymás lébe öntjük, kevergetve felforraljuk. Petrezselyemmel ízesítjük, ha szükséges, utánasózzuk. Belehelyezzük a halszeleteket, felöntjük kevés tejszínnel, és összeforraljuk az egészet. Sós vízben kifőtt spagetti tésztával nagyon finom!
Én kirántottam és a panírt megettem a halat meg ő ette. Ez tavaly karácsonykor volt 11 hónapos volt.
23 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!