Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kifilézett, konyha kész halat...

Kifilézett, konyha kész halat adhatok 10 hónapos babámnak sütve vagy rántva?

Figyelt kérdés
fagyasztott a hal de jó minőségű tengeri hal.
2010. dec. 18. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés zsiradékon (vajon) sütve igen, panirozva inkább nem adnám.
2010. dec. 18. 11:35
 2/7 A kérdező kommentje:
de ha valaki ír más elkészítési módot,szívesen veszem és meg köszönöm,halban nem nagyon vagyok otthon,csak a férjem miatt szoktam csinálni és gondoltam akkor kipróbálom lányomnál is.
2010. dec. 18. 11:37
 3/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
67%
adhatsz, de a panírt szedd le róla, ha még nem vezetted be a tojást. ha pedig sütöd a halat, akkor csak finoman fűszerezd (a fokhagymát ajánlom, az nem árt a babának). és ha még nem vezetted be a halat a gyerkőcnek, akkor persze nagyon óvatosan, csak pár falatot kaphat elsőre!
2010. dec. 18. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon jó receptem. Kevesebb fűszerrel, és növényi tejszínt felhasználva (Hulala) ehet belőle 10 hónapos babád is.

Citromos halfilé:

Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé (nem szükséges friss halból készíteni,tökéletesen megfelel hozzá a mirelit zacskós is), 1 citrom, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 2 kk őrölt gyömbér, 2 tojás, 2 ek liszt, 1 dl tejszín, 1 ek vágott petrezselyem, só, bors.

A halfilét megsózzuk, megborsozzuk, fél citrom levével meglocsoljuk, és 15-20 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajban a hal mindkét oldalát megsütjük, majd kiszedjük. A hagymát a visszamaradt olajban megfonnyasztjuk. Gyömbérrel fűszerezzük, egy pohárnyi vízzel felöntjük, a maradék citromlével ízesítjük, egy keveset a héjából is belereszelünk. A tojásokat felverjük, a liszttel, kevés vízzel simára dolgozzuk. A hagymás lébe öntjük, kevergetve felforraljuk. Petrezselyemmel ízesítjük, ha szükséges, utánasózzuk. Belehelyezzük a halszeleteket, felöntjük kevés tejszínnel, és összeforraljuk az egészet. Sós vízben kifőtt spagetti tésztával nagyon finom!

2010. dec. 18. 13:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Én kirántottam és a panírt megettem a halat meg ő ette. Ez tavaly karácsonykor volt 11 hónapos volt.

23 hónapos kisfiú anyukája

2010. dec. 18. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Hal 1 éves kor alatt nem ajánlott allergia miatt.
2010. dec. 18. 15:49
 7/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
bocs, fojtatom az utolsó offját: nekem a gyerekorvos kifejezetten ajánlotta, hogy 8 hónapos kortól minden héten kapjon a gyerek tengeri halat (fontos fehérjék és zsírsavak vannak benne)
2010. dec. 18. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!