Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért néz ki úgy a babám...

Miért néz ki úgy a babám haja, mintha zsíros lenne?

Figyelt kérdés

1,5 hónapos, és hiába mosom neki minden este, következő nap olyan a kis haja, mintha már egy hete nem mostuk volna. Fürdetőkrémmel mosom, utána ráhúzok egy sapit, mert nagyon hosszú a haja és félek, hogy megfázna.

Lehet, hogy ez a baj? De akkor mivel mossam, mert babasamponnal még nem merem..

2009. jan. 22. 14:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell sapka, jól töröld szárazra. Nyugodtan mosd samponnal, én csecsemőnek is azzal mostam. Ha olajozod, akkor attól zsíros
2009. jan. 22. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez a helyzet, 4 hetes a fiam, nagy, sűrű, fekete haja van. Kezdettől fogva zsírosnak néz ki. Pár napja samponnal mosom, de még most is olyan már másnap, mintha zsíros lenne.
2009. jan. 22. 14:33
 3/9 anonim ***** válasza:

én sosem mostam fürdetőkrémmel, csak samponnal. nem volt 1 napig sem koszmós!!

mondjuk míg picike volt, addig csak a fürdővizével leöblítettem. mondjuk abban volt fürdető de nem érte sok mennyiség a haját. de mi hamar elkezdtük a Johnsons fürdetőt is meg a sampont is és semmi baja nem volt tőle!!!

az olajozástól tényleg zsírosodhat a haja és ezért jó a sampon mert abban van "zsíroldó" is.

2009. jan. 22. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
nyugodtan mosd babasamponnal. Én a níveát használom, nagyon elégedett vok vele. Sztem hajszárítóval is megszáríthatod. Ha időben hozzászoktatod később sem fog tőle félni. a legkisebb fokozatra állítva, és viszonylag messzebbről szárítsd a haját...így bizti nem fázik meg a kis fejbőre
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is a helyzet. Arra kezdünk rájönni, hogy sokat simogatjuk a buksiját, és a kezünktől bezsírosodik. De nem lehet nem simogatni!
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát ez az, köszi a válaszokat!

Olajozni nem szoktam a pici fejét, arra gondoltam, hogy a fürdetőkrémtől tapad össze, mert talán nem lehet rendesen kimosni..úgyhogy ma kipróbálok valamilyen babasampont hátha nem allergizál, Te milyet használsz?

2009. jan. 22. 14:37
 7/9 A kérdező kommentje:

Hú, azóta jött egy csomó válasz, nagyon köszi mindenkinek! :))

Igen, erre már én is gondoltam, hogy a simitől is lehet, de tényleg nem lehet megállni :)

Közben megnéztem, csak Gabi babasampon van itthon, azt meg csak 3 hós kortól lehet...:(

2009. jan. 22. 14:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én 4 hetes kisfiamnak is hosszú a haja. Minden este babasamponnal megmosom neki, szerintem semmi baja nem lesz tőle. Utána én is adok rá egy kis sapkát, hogy meg ne fázzon, de nem sokáig, mert fürdés után eszünk, amibe bizony néha beleizzad a kis homloka. Másnapra már az ő haja is zsírosnak tűnik, de én is a simogatásnak tudtam be, plusz annak, hogy ha sír, akkor is megizzad a kis feje.
2009. jan. 22. 14:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia.Az én lányom is nagy hajjal született.Sztem a sok simogatástól zsirosodott a haja kb 2 naponta.Eleinte csak a fürővizzel mostam le neki de vettem babasampont és 1 héten egyszer azzal mosom neki.Azóta szép hajacskája van, mármint ami maradt belőle:)

üdv 4,5 hónapos anyuka

2009. jan. 22. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!