Hogyan tovább a hozzátápálással?

6 és fél hónapos a kislányom, nálunk úgy zajlik 1 nap, hogy:
reggel mikor ébred (fél 7), szopi aztán vissza alszik és ha úja felébred (8 óra) akkor kap fél adag tápszert (kevés már a tejem). Majd fél 11 körül megeszik 1 egész doboz Fruttapurát vagy valami más gyümit. Dél és fél 1 körül főzelék. 3 és fél 4 körül fél tápszer. 6 körül megeszik fél adag tejpépet. 7-kor fürdés és végül 8 fél 9-kor szopi vagy ha ahhoz nyűgös akkor 1 egész adag tápszer.
Hozzáteszem hogy igény szerint etetem mert hol többet, hol kevesebbet eszik meg. Nem is eszik minden nap ennyiszer, de ez az átlagos
A korához képest 180- 200ml tápszer lenne az adagja de ő csak max. 120-150-et tud megenni.

Szia, a mi napunk a következőképpen alakul:
reggel 6 óra körül tápszer - sajnos elfogyott a tejem - utána még visszaalszunk kb 8- fél 9 - ig
délelőtt 10 óra körül gyümölcsöt eszik - kb. 80-90 gr
ebéd 1 óra körül van - főzelék - van ,hogy egész adag
délután fél öt fele vagy tápszer vagy gabonapép: vaníliás és néha teszek rá gyümit is
este nyolckor van a vacsi, ami tápszer!!
Nekünk a tápszeres adag: 180 ml
Gyüminek az almát, őszibarackot adom.
Ebédre: sárgarépa, sütőtök, most jön a sütőtök burgonyával.
Egyébként én a hozzátáblálást úgy kezdtem, mint te, hogy gyümivel, de szépen adagoltam, pár nap alatt elértük a mennyiséget.
Utána jött a másik gyümi és ha az is ok volt jött a főzelék. Répával kezdtem, első nap 3-4 kanálnyit, de ha nem volt tőle baja - és miért lenne - akkor növeltem. Egy hét alatt már ette a 120 grammot. Ugyan azt a főzeléket adtam kb 10 napig, és utána jött a tök. Első nap keveset, ha minden ok, akkor itt hamarabb növeltem.
Ha már egy gyümit vagy főzeléket eszik rendes adagban, utána már csak azért kell kevéssel kezdeni, hogy nehogy kicsípje a popsit, vagy ne szeresse. Ha ok 1-2 nap után mehet az adag.
Remélem tudtam segíteni. 5 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!