Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok, hogy 13 hós...

Mit csináltok, hogy 13 hós gyereketek este ne nézze a tv-t?

Figyelt kérdés
Reggel kb 1 órát van bekapcsolva a tv, de ekkor nem foglalkozik vele csak játszik, este pedig 5 órától kapcsoljuk be a tv-t a nappaliba. A kislányom is ott játszik, és a reklámokat mindig nézi a többi műsort néha hosszabb néha rövidebb ideig. Ti egyáltalán nem kapcsoljátok be a tv-t, hogy a gyereketek ne nézze? Vagy milyen megoldás van? Vagy ennyi nem árt neki? köszi a választ
2010. dec. 15. 13:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nálunk is megy a tv egész nap,hogy szóljon valami.A gyerekek vagy a nappaliban játszanak vagy bennt a szobában.Nem nagyon nézik a tv-t.....

Mi is ne´ztük még sincsen semmi bajunk.

2010. dec. 15. 14:02
 12/22 anonim ***** válasza:
64%
Egyáltalán nem kapcsoljuk be, az este arra való nálunk, hogy együtt legyen a család és ehhez nem kell háttérzaj, pláne nem a gyerekekkel való foglalkozás helyett nézzük...
2010. dec. 15. 14:20
 13/22 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó.Akkor ugy etv sincs otthon?Mert ugye minek az?Te sose nézel tv,mert a gyerekkekel kell foglalkozni.Pffff....
2010. dec. 15. 14:25
 14/22 anonim ***** válasza:

13 hónapos a lányom és a járókás szobában van a tv. Amikor szépen eljátszik, bekapcsolom, hogy én is kicsit kikapcsoljak. Oda sem néz. Néha reklámot, de azt sem mindig. Van, hogy én is mesét nézek, abból nem lehet baj. Egy mese van, amit szeret, azt is csak akkor, ha énekelem a főcímdalt.

Általában sokat megy a tv, de ha nem figyel oda, nem lesz semmi baja. Manapság már a tv-k sem olyan vibrálósak, hogy a szemének baja legyen.

2010. dec. 15. 14:45
 15/22 anonim ***** válasza:

Kedves Anett 23, kár rám puffognod, válaszoltam a kérdező kérdésre.

De igen, van tévénk (2 db), és este 8-kor mindhárom gyerekem ágyban van, igy nézem ekkor a tévét, akár éjjel 1-2-ig is. Sajnálom, ha ez neked fáj...

2010. dec. 15. 14:47
 16/22 anonim ***** válasza:
91%
4,5 hónapos a babám, és ha meglátja, hogy megy a tévé, le se veszi róla a szemét :( Ijesztő látni, hogy az addig aktív, rúgkapáló, izgő-mozgó baba teljesen mozdulatlan lesz :( Emiatt, ha a baba a nappaliban van, nem kapcsoljuk be a tévét. Kisbabáknak szerintem nagyon nem való a tévé - hirtelen felvillanó képek, ijesztő arcok, hangok... Később, amikor már el lehet magyarázni neki, mi történik a mesében, és tud kérdéseket feltenni, akkor már rendben van, ha neki való mesét néz a tévében. A reklámok között is vannak olyanok, amit nem mutatnék meg egy kisgyereknek, és még károsabb, ha naponta 30x látja, sőt kívülről fújja a szövegét :S Ezekről még főiskolán tanultam, olvastam, tehát az én álláspontom az, hogy még iskolás korában is megválogatnám, mit nézhet meg. Addig pedig igyekszem minimalizálni a tévénézést, inkább én se nézem, nem veszítek vele sokat. Persze a saját gyerekével tegyen mindenki saját belátása szerint.
2010. dec. 15. 15:02
 17/22 anonim ***** válasza:
51%
Anett 23. a te "nevelési politikád" szerint teljesen helyénvaló, hogy a gyerek tévét néz. megírtad, elfogadta a köz. az a válaszoló vagyok, aki azt írta, hogy amennyiben az anyuka nem szeretné, hogy a gyerek tévézzen, hát ne kapcsolja be. ez is egy vélemény. tökéletesen egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy a műsorokat meg kell válogatni, nem vagyok szülő, de a közvetlen baráti körben vannak olyan szülők, akik ezt a megoldást (a tévét) választják, mert nekik ez a kényelmesebb. 2 évesen a gyereket nem lehetett elaltatni tévé nélkül, az idősebb pedig kizárólag a tévémegvonás kilátásával fegyelmezhető. kell ez neked később? meg kell találni az ideális határt. örülj, h a te gyerekeidre nincs ekkora hatással.
2010. dec. 15. 15:26
 18/22 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeimre nincs hatással a tv.A nagy inkább játszik a kicsivel vagy a játékokkal.Nem akartam senkit se megbántani és én se azt mondom,hogy egy kisbabának tv kell néznie,de ha odapillant pár percre még nem, döl össze a világ.Sose alszanak el tv melett a gyerekeim,de azért ez már túlzás,hogy semmit nem szabad a gyerekeknek.Mindentől tíltva vannak és pont az ilyenekből lesznek majd lázadó emberek.Nekünk is kell kikapcsolódás és ha valamit megszeretnék nézni nem érdekel,hogy a gyerekek bent vannak-e a szobába,akkor is megnézem.Ilyen pl:híradó,x-faktor stb.Nem fogom megvonni a tv magamtól csak azért mert gyerekeim vannak.Bocsánat ha bárkit is megsértettem,csak már elegem van,hogy semmit nem lehet csinálni azért,mert az embernek gyereke van.
2010. dec. 15. 16:17
 19/22 anonim ***** válasza:
első vagyok.én nem azért csak azért nem nézem napközben a tv-t,mert gyerekem van,hanem mert semmi nincs ami annyira érdekelne,hogy bekapcsolnám.ha alszik,akkor meg filmet nézek,ha nincs semmi házimunka.és nem kell elítélni azokat,akik jót akarnak a gyereküknek,és nem akarnak tv függőt csinálni belőle
2010. dec. 15. 18:27
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Hát érdekesw stilusban nem akarsz senkit megbántani...

Pffff

2010. dec. 15. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!