Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom, hogy le van-e...

Honnan tudom, hogy le van-e nove a babam nyelve?

Figyelt kérdés

5 hetesek vagyunk,es kicsit megijedtem,mert a baratnom 7 hetes kislanyanak most vagtak fel a nyelvet...szeretnek megnyugodni,h nallunk nincsen gond.(gagyog,jo szopcsizik...)

De valami konkretabb?

Elore is koszonom!

2009. jan. 21. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Az en kifiame le van nove, de nem vagtak fel, nem csinaltak vele semmit. Egyebkent jol boldogul a szopizassal igy is. A nyelvet alulrol tarto "szalag" elegge kinn van neki, a nyelve vegefele. Eleg pici nyelvecskeje is van. Lehet, h nem szakszeruen irtam le, de remelem, segitettem.
2009. jan. 21. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisfiamnak le volt nőve a nyelve. Szopizni sem tudott emiatt, mégsem vágták fel a kórházban. Elég korlátozott volt a nyelv mozgása is, pl ki sem tudta dugni, hogy csúfolódjon, és alig tudta felemelni.

8 hós volt,amikor a második gyerekorvosunk felvágta neki.

Azóta be nem áll a szája, szó szerint véve is felvágták a nyelvét:D

Abból láthatod,hogy le van e nőve a nyelve, hogy az a kis hártya a nyelve hegyéig ér kb, nem úgy, mint a tied, mert a tied kb.a nyelv felétől nől. Na, ezt jól leírtam:S remélem érted! De ha biztosat akarsz tudni, kérdezd meg a védőnőt, vagy a dokit.

2009. jan. 21. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok...

Az első válaszolónak üzenem, hogy mielőbb vágassa fel, mert később beszédfejlődési problémák lehetnek, mert emiatt nem tud bizonyos hangokat képezni a gyermek!

Nekünk az első dokink 1 éves korig akart várni.

A második pedig felvágta, és nem értette,hogy születéskor miért nem vágták fel. Minél korábban, annál jobb!

Nem kell tőle félni, egy kis nyisszantás és annnyi. 2 percig vérzett a nyelve, és ennyi volt az egész.

Idősebb korban már nehezebb, mert a hártya vastagszik, és van akinek már altatásban csinálják.

2009. jan. 21. 19:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Koszike a gyors valaszt.

Kedves 2.valaszolo,nagyon aranyos vagy,sikerult megnyugodnom.Az en kisfiam nyujtogatja a nyelvet,epp 5 napja fedezte fel h van neki,azota allandoan nyujtogatja;a hartya pedig nem er a nyelve hegyeig...gogicselni gogicsel foleg ha boldog.Nagyon szepen koszonom.

2009. jan. 21. 20:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiamnál a doki néni vette észre rögtön a kórházból hazaérkezés utáni napon. Vártunk 6 hetes koráig, utána elmentünk egy szájsebészhez, aki egy pillanat alatt bevágta a nyelvfékét. Meg sem érezte a kicsim. Bár számomra elég bizarr volt a látvány, de ajánlom, hogy ha tényleg ilyen problémátok van, akkor mindenféleképp vidd el. A sógorom kisfia most múlt 5 éves, és fél éve logopédushoz járnak vele, pont ez miatt a probléma miatt.
2009. jan. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!