Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokat enne a babám? 11.5...

Sokat enne a babám? 11.5 honaposelég jo sulyba van 10 kg 73 cm. Remélem nem tul kövér? Min változtassak?

Figyelt kérdés
reggel tápszer 7körül.10 kor gyümölcs tizoraira,babakekszel.1 körül ebéd,kb. 2 üveg bébiételre valo,azért kb.mert nem bébiételt eszik,hanem én fözök.uzsira mikorhogy tejpép,kenyér szalámival,vagy gyümölcs.este fél 8 kor tápszer 230ml.ja napközben még evések között nasizik bulátát vagy kölesgolyot.
2010. dec. 13. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Te látod, hogy kövér-e, szerintem a hosszához picit sok a kg, ha változtatni akarsz, kihagyhatod a tejpépet és a kekszet, a többi jó. Arra figyelj, hogy inkább húst egyen, mint szénhidrátot, és igyon eleget.
2010. dec. 13. 20:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 11 hónapos és 10,40 kg, 75 cm. Pont ma mérte a védőnő. Reggel 6-kor szopi (már nincs túl sok tejem), 8-kor kb. 160-200 ml tápszer, 10-kor gyümi+babakeksz v. joghurt+gyümi, 1-kor 1 üveges főzelék, 4-kor tejpép v. néha gyümi v. vajas kenyér, este 8-kor kb. 200 ml tápszer és utána egy pici szopi. Kb. mi is úgy eszünk, ahogy Ti. Szerintem abszolút nem kövér a kisfiam, szép formás. A babaháj eltűnt róla az utóbbi 1-2 hónapban, megnyúlott, sőt múlt hónapban fogytunk 20 dkg-ot. Ma a doktornő is az mondta, hogy jól néz ki. Én úgy tudom, hogy 1 évesen kb. 10 kg-os egy baba(születési súly háromszorosa), + - 1-2 kg még bőven belefér. Úgyhogy szerintem ne aggódj! Boldog babázást!
2010. dec. 13. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne valtoztass azert, mert te akarsz, hanem figyeld a gyereket!

Max akkor lenne gond, ha azert enne ennyit, mert nem hagynad abba az eteteset akkor, amikor o megallna. Pl ujra-ujra kinalnad a tapszert, amig el nem fogy.

Mindket fiam jo sulyban volt babakent, a pici 10,5 kg es 81 cm, a nagyobbik fiam ettol nehezebb es hosszabb volt ennyi idosen. Mindketten imadtak enni, nem ettek feltetlenul sokat, de amit igen azt joizuen (pl tapszerbol mindket gyereknel a 210 ml volt a nagyon max, amit neha bekevertem, de 180tol tobb sohasem fogyott el.)

Imadtam, tenyleg szerettem, hogy joevok, ha azt mondtak volna rajuk, hogy koverek, akkor is ugy etettem volna oket, ahogy ok igenyeltek. Nah, a nagyobbik fiamnak 2 eves kora elott picivel eltunt az etvagya szinte egyik naprol a masikra. Ossze-vissza enne butasagokat, ertelmes etelt alig tudok beleeroltetni. Semmi baja, csak valtozott. Szoval en mar visszasirom a joevos allapotot...

2010. dec. 13. 22:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem eszik sokat, hiszen ha jó kedvű és örökmozgó baba, akkor miért lenne kövér. Mit mondjak akkor én? 9 hónapos lányom ugyan ilyen paraméterekkel rendelkezik, csak 2 cm-el magasabb a te babádnál. Múlt héten mérte a védőnő és látta a gyerek orvos is. Egyáltalán nem kövér! Az én lányom mióta felállt, azóta állandóan úton van szegény:-) Szinte alig nyeli le az utolsó falatot, neki már rohanni kell, mert annyi mindent fel kell fedeznie:-))) Ha mozog, akkor kell az energia!

További boldog babázást neked!

Ja! Majd el felejtettem. A napirend nálunk is ugyan ez.

2010. dec. 14. 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!