Változtassak másfél éves babám evési szokásain, vagy jó ez így?
a fiam 2.5 éves, de nem eszik 10órait. reggelire kakaót iszik, aztán ebédel délben. ebéd után eszi meg a 10órait, ami 1 joghurt.
alszik, mikor felkel eszik pl 1 túrórudit, de mostanában nem kér. vacsorázik szilárd kaját, aztán gyümölcsöt és fürdés után kakaózik. és érdekes, most kezd hízni... de mitől?:)
Szia, a fiam 15 hós, hasonlóan ragaszkodik a reggeli és esti tejitalhoz (sajna a normál tejet nem issza meg, bármivel ízesítem). Nálunk így néz ki a kajálás egy nap: 6-7 között megébred, kéri a 2 deci tejitalt, de nem kel föl, alszik 8-f9-ig, aztán felkelés, játék, 10-kor mi reggelizünk, ő is odaül, eszik pár falat tojást, kenyeret, amit mi is. Fél 1-kor ebéd, valami sűrű zöldségleves, rakott zöldségek, husi, amit én is eszem, néha rendelek kaját, aztán f2-3 között alszik, f4-kor uzsira ált. egy banánt vagy fél almát rágcsál, egy szál répát, néha kekszet még mellé, aztán 18.00-18.30 körül eszik vacsorát, ez szintén a mi vacsink (ma pl. sült csirkecomb, de lehet ez bármi, néha virsli, omlett, ilyesmi), majd fürdés után 8-f9 körül megiszik még 250 ml tejitalt egy kanál tejpéppel dúsítva. Így alszik reggel 6-ig, amikor is kezdődik előröl. Nem hagynám ki a tejitalt, inkább elfogadom, hogy a tízórai az igazából csak tessék-lássék.
Délben nagyon álmos már a babád? Nem bírná ki, hogy akkor egyen valami husit, főzeléket és utána alvás, Talán ha adnál neki f12-12 körül ebédet és utána aludna, akkor az uzsi nem csúszna olyan későre, az is lehet jelképes és utána még jöhet szilárd vacsi, majd fürcsi után tejital. Csak egy tipp, nem tudom, hogy megvalósítható-e, nekünk minden esetre bevált. Igaz, hogy az én fiam még felébred hajnalban, ha nem evett napközben eleget, pedig hát ahogy így leírtam rádöbbentem, hogy nem is eszik olyan keveset.
Remélem tudtam valamennyit segíteni. Szió.
szia, másfél évesen a kislányom nem sok semmit evett reggelire....csak 1 dl tápszert meg némi anyatejet előtte belőlem, nem sokat, mert már nem sok volt. velünk pár falatot csipegetett az aszatlnál reggel és este, de nem nagy mennyiségben. de mindig odaült ő is, ha ettünk. 10óraira uzsonnára ált. vmi gyümölcsöt kapott csak. szép lassan megszokta, hogy eszik most már rendes mennyiségeket is reggel és este (pedig kapja a tápszert továbbra is). nem erőltettük soha. a súlya épp megfelelő, ma voltunk a 2 éves státuszon a védőnőnél, 11,8 kiló és 87,5 cm.
sztem te se aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!