Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor hogy is van a...

Most akkor hogy is van a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Nem tudom más is van e így ezzel de egyre gyakrabban bizonytalanodom el hozzátáplálás terén.Gyakran van olyan érzésem hogy az egész nem szól másról csak az üzletről. Egy éves koráig csak és kizárólag anyatej, tápszer, bébiétel, tejpép, jó drágán kapható gluténmentes kekszek bio gyümölcs, külön főzés.Még csak véletlenül se kapjon semmi olyasmit amit mi eszünk. Kenyérhéj kiflicsücsök babapiskóta? Még gondolni sem szabad rá hiszen egy jó anya ilyesmit nem ad az egy év alatti gyerekének. Épp ezen az oldalon olvastam hogy Belgiumban például a gyermekorvos ajánlotta a kenyérhéjat fogzáskor. Azokban a családokban ahol nincs pénz minden ilyesmit megvenni mit eszik a gyerek? Nem is értem hogy a mi korosztályunk hogy él még hiszen minden olyasmit etettek velünk "felelőtlen" anyáink amiket most szigorúan tilos adni!? Mennyivel másabb egy magyar csecsemő mint egy belga, angol, vagy amerikai? Csak bennem merülnek fel ezek a kérdések? Szívesen várnám külföldön élő anyukák válaszát ott hogy működik a hozzátáplálás?
2009. jan. 21. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Én igaz magyar vagyok,én is furcsállom ezt az egész hozzátáplálás mizériát!Marha drágák a tejpépek,és nem is olyan jók!A béby kajcsik is nagyon drágák!Az előtt más volt minden tény,és való manapság mindent el túloznak.Én anyai ösztönömre hallgatok ebben a kérdésben is,az soha nem csal!Üdv:Zsuzska

2009. jan. 21. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Ne izgul, ez az egész túl van misztifikálva!! Régen - például a gyerekkoromban - hogy lehet, hogy két hónaposan cumisüvegből híg főzelékeket ettem és semmi bajom nem volt??? Az én pici lányom már két hónaposan megkóstolta kiskanálból a húslevesünket és boldogan cuppogta. Most három hónapos. Nyugodtan el lehet kezdeni neki a főzőcskét. Alma, sütőtök-krumplival és ilyesmik. MAximum csak olyan gyümölcslét veszek (HIPP-eset) amit még nem tudok előállítani így télen. Szépen óvatosan el kell kezdeni a dolgokat! Etessen 6-7 hónapig csak tápszer a gyerekével az aki akar, én biztos nem hiába mondta ezt a doktornéni. A védőnéni is azt mondta kóstoltassam vele az ízeket!
2009. jan. 21. 10:23
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Én ugyan kis hazánkban élő anyuka vagyok, egy 6,5 hós kisfiú anyukája de a kérdés teljesen jogos. Az biztos, hogy anno a pl a babapiskóta alapanya teljesen más volt mint a maié, ezzel talán egyetértek, hogy minél később kap cukros dolgot a baba annál jobb. Ugyanakkor a kenyérhéj, kiflicsücsök dologban teljesen egyetértek. Anyukám pl. csirkecsontot tisztított meg nagyon alaposan és adta oda fogzáskor, mert azt jól lehet rágcsálni és lássuk be az íze sem rossz. Mi nemrég kezdtük a hozzátáplálást de megrekedtem kicsit én is mert pépet és ilyeneket nem akarok adni, viszont akkor meddig kell a krumpli sütőtök répa kompozíció??? A gyümiket nem mondom, mert az más, az nálam a nasi kategóriában szerepel :) szívesen fogom olvasni a válaszokat erre a kérdésre. Tényként kezelem, hogy a mai gyerekek nem mások mint mi voltunk, ugyanakkor az étel és az életkörnyezet teljesen más. De a kifli az kifli maradt, főleg szárazon :)
2009. jan. 21. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Úgy látom nem csak én vagyok patt helyzetben ezzel a hozzátápival. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy a tápszeres babákat már 4 hósan el lehet kezdeni etetni. Sajnos a kislányom is közéjük tartozik. De! Már majdnem minden 4 hós kaját eszik. Marha nehéz napról napra változatossá tenni az étkezést 3-4 féle alapanyagból.:) A tejpépet a gyerekorvos nem javasolta, mert szte nagyon magas a szénhidrát benne. Hm. Legyünk hát találékonyak.
2009. jan. 21. 10:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok szakértő, de azzal nemértek egyet, hogy csak az üzletről szól ez az egész.

Szerintem egyáltalán nem kell senkinek a drága üveges bébiételeket adni. Igazán nem nagy dolog pár perc alatt megfőzni/párolni azt a néhány zöldséget, gyümölcsöt, amit a baba megeszik. Persze elismerem, hogy akinek nem eszi meg a házi főztöt a gyerkőce, annak nehezebb. De neki így is úgy is meg kell vennie.

A változatosságról annyit, hogy mindenütt azt hallani, hogy a babák sokkal kevésbé igénylik a változatos ízeket, mint azt mi felnőttek gondoljuk. Ha egy baba 4 hónapig csak tápszert evett, akkor neki az is nagy változás, ha csak hetente kap valami más, új ételt 1-2 hónapon keresztül.

Szerintem legjobb sokmindent elolvasni-meghallgatni és aztán (mint sok más babás kérdésben) az eszünk mellett a babát figyelve az ösztöneinkre hallgatva cselekedni.

2009. jan. 21. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

a mi kisfiunk 8 hós és ha izlik neki amit mi eszünk délben akkor ő is azt eszi!! engem ne oktasson kia bamba védőnő akinek még gyereke sincs hogy mi a jó és mi nem.

engem édesanyám 3 hós koromtől házi théntejjel etetett mert nem tudott csak addig szoptatni, a tápszert nem ettem meg és adni kellett valamit. Semmi bajom, nem vagyok allergiás semmire, makk egészséges vagyok.

Aki szegény az hogy veszi meg? ! az mit ad neki? főz valamit és azt.

én sok olyan gyereket ismerek, akik minden kis szarra allergiásak mert agyon óvták őket csecsemőkorukban. hát az sem jó.

Bízzunk az anyai ösztönünkben.

Kiflivéget, kenyérhéjat mi is adunk, meg puffasztott kukit, Hipp bébikekszet, stb....

2009. jan. 21. 10:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát egyet értek mindenkivel.Csak szerintem régebben azért minden más volt mint most.Akkor az emberek nagy része maga termelte + a zöldségeket és gyümölcsöket(már aki +megtehette!).

Én is sok idősebb anyukától hallom,hogy akkoriban mi már ilyen és olyan ételeket ettünk!!!

Csak ne felejtsük el,hogy ma már nem tudjuk mit eszünk és iszunk,milyen zöldségeket és gyümölcsöt csinálnak(amire + rá van írva,hogy "bio" az sem biztos,hogy vegyszermentes.)

A génmanipulált,íztelen zöldség és gyümik vannak drágán.A bébikajcsiban + vagy cukor van vagy pedig valami tarósító ízfokozó.A kenyérről és a többi pékáruról + ne is beszéljünk,ami térfogatnövelők adalékokból áll.Sajnos ilyen világot élünk.Nincsenek hazai cégek mint régen,a gazdák kevés pénzt kapnak a terményükért és minden jó terméket eladnak külföldre és az olcsó rossz élelmiszert 3 hozzák be mert a kis keresetünkből nem tudnánk megvenni a minőséget minden nap:((((.a tehén tápot kap nem legel egész nap mint régen.A gazda nem kap elég pénzt a tejért. A tejből is mindent kivonnak,hogy minnél több terméket nyerjenek ki belőle.És ami marad a tejből az már nem tej.

Csak sajnos muszáj megélni és megvenni az ételt és ez az üzlet.Külföldieknek (angolok,németek,amerikaiak)nem számít hogy mi mennyibe kerül ha kell +veszi és nem fáj a feje,hogy holnapra marad-e :(.

Na nem bosszankodom.Szerencsére a szüleim még kertészkednek kicsit a házkörül és az tuti bio gyümi és zöldség de az sem kifizetődő(magok,locsolás,kerti munka..stb).

Szóval a hozzátáplálás így működik,hogy a magyarok eszik a rossz minőségűt a babakaja üzlet.A külföldiek meg élnek egészségesen és boldogan.

2009. jan. 21. 11:39
 8/8 A kérdező kommentje:
10.49-esel is egyetértek, de az én fiam pont az aki csak a boltit hajlandó megenni, a hazait csak akkor ha a miénkből kap azt viszont jóízűen eszi(persze mértékkel). Hiába főzök neki külön általában önthetem ki mert nem eszi meg. Hál Istennek én meg tudom venni az üvegeset de mit csinál az aki nem?!
2009. jan. 21. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!