Most akkor hogy is van a hozzátáplálás?

Szia!
Én igaz magyar vagyok,én is furcsállom ezt az egész hozzátáplálás mizériát!Marha drágák a tejpépek,és nem is olyan jók!A béby kajcsik is nagyon drágák!Az előtt más volt minden tény,és való manapság mindent el túloznak.Én anyai ösztönömre hallgatok ebben a kérdésben is,az soha nem csal!Üdv:Zsuzska

Én sem vagyok szakértő, de azzal nemértek egyet, hogy csak az üzletről szól ez az egész.
Szerintem egyáltalán nem kell senkinek a drága üveges bébiételeket adni. Igazán nem nagy dolog pár perc alatt megfőzni/párolni azt a néhány zöldséget, gyümölcsöt, amit a baba megeszik. Persze elismerem, hogy akinek nem eszi meg a házi főztöt a gyerkőce, annak nehezebb. De neki így is úgy is meg kell vennie.
A változatosságról annyit, hogy mindenütt azt hallani, hogy a babák sokkal kevésbé igénylik a változatos ízeket, mint azt mi felnőttek gondoljuk. Ha egy baba 4 hónapig csak tápszert evett, akkor neki az is nagy változás, ha csak hetente kap valami más, új ételt 1-2 hónapon keresztül.
Szerintem legjobb sokmindent elolvasni-meghallgatni és aztán (mint sok más babás kérdésben) az eszünk mellett a babát figyelve az ösztöneinkre hallgatva cselekedni.

a mi kisfiunk 8 hós és ha izlik neki amit mi eszünk délben akkor ő is azt eszi!! engem ne oktasson kia bamba védőnő akinek még gyereke sincs hogy mi a jó és mi nem.
engem édesanyám 3 hós koromtől házi théntejjel etetett mert nem tudott csak addig szoptatni, a tápszert nem ettem meg és adni kellett valamit. Semmi bajom, nem vagyok allergiás semmire, makk egészséges vagyok.
Aki szegény az hogy veszi meg? ! az mit ad neki? főz valamit és azt.
én sok olyan gyereket ismerek, akik minden kis szarra allergiásak mert agyon óvták őket csecsemőkorukban. hát az sem jó.
Bízzunk az anyai ösztönünkben.
Kiflivéget, kenyérhéjat mi is adunk, meg puffasztott kukit, Hipp bébikekszet, stb....

Sziasztok!
Hát egyet értek mindenkivel.Csak szerintem régebben azért minden más volt mint most.Akkor az emberek nagy része maga termelte + a zöldségeket és gyümölcsöket(már aki +megtehette!).
Én is sok idősebb anyukától hallom,hogy akkoriban mi már ilyen és olyan ételeket ettünk!!!
Csak ne felejtsük el,hogy ma már nem tudjuk mit eszünk és iszunk,milyen zöldségeket és gyümölcsöt csinálnak(amire + rá van írva,hogy "bio" az sem biztos,hogy vegyszermentes.)
A génmanipulált,íztelen zöldség és gyümik vannak drágán.A bébikajcsiban + vagy cukor van vagy pedig valami tarósító ízfokozó.A kenyérről és a többi pékáruról + ne is beszéljünk,ami térfogatnövelők adalékokból áll.Sajnos ilyen világot élünk.Nincsenek hazai cégek mint régen,a gazdák kevés pénzt kapnak a terményükért és minden jó terméket eladnak külföldre és az olcsó rossz élelmiszert 3 hozzák be mert a kis keresetünkből nem tudnánk megvenni a minőséget minden nap:((((.a tehén tápot kap nem legel egész nap mint régen.A gazda nem kap elég pénzt a tejért. A tejből is mindent kivonnak,hogy minnél több terméket nyerjenek ki belőle.És ami marad a tejből az már nem tej.
Csak sajnos muszáj megélni és megvenni az ételt és ez az üzlet.Külföldieknek (angolok,németek,amerikaiak)nem számít hogy mi mennyibe kerül ha kell +veszi és nem fáj a feje,hogy holnapra marad-e :(.
Na nem bosszankodom.Szerencsére a szüleim még kertészkednek kicsit a házkörül és az tuti bio gyümi és zöldség de az sem kifizetődő(magok,locsolás,kerti munka..stb).
Szóval a hozzátáplálás így működik,hogy a magyarok eszik a rossz minőségűt a babakaja üzlet.A külföldiek meg élnek egészségesen és boldogan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!