Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan és mivel készítsem el...

Hogyan és mivel készítsem el a sárgarépát, hogy a babám elfogadja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kisfiam 5 és fél hónapos, reggel és este tápszert eszik, tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket, uzsira tejpépet. Eddig gyönyörűen haladtunk a hozzátáplálással, mindent szívesen megeszik, mindent szeret. Kivéve a sárgarépát.

Konkrétan nem tudom, mi a baja vele, de próbáltam már magában adni neki, krumplival, úgyse kellett.

Mivel párosíthatnám, hogy megegye a répát?

2010. dec. 12. 19:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Tégy bele pici sót és cukrot,vagy vékonyan habard be. A babák sem szeretik az ízetlen ételeket.
2010. dec. 12. 19:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbáld sütőtökbe keverni.
2010. dec. 12. 19:08
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Mézzel, és darált kekszel próbáltad már?Egy kicsi citromot belecsepedtetve.Ha így sem eszi, ne erőltesd.Úgyis fogja a székletet a s. répa.
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia

Én húsleves levével turmixoltam össze a sárgarépát és úgy imádta,noh meg néha belereszeltem egy keveset a főzibe.Igaz anyatejes volt így később kezdtem a hozzátáplálást.

5/9 anonim ***** válasza:
Alufóliában sütöttem meg. Nagyon finom édes lett. Addig az én lányom sem ette, azóta 160-170 g-ot is bevág belőle egyszerre. Ez lett a favorit.
2010. dec. 12. 20:09
 6/9 anonim ***** válasza:
43%

OFF:só,cukor,méz,keksz,citrom????Te jó Isten hol éltek ti???Könyörgöm 5 és fél hós babáról beszélünk!Ezek még az ő veséjét terhelik!

Sütötökkel sztem azért nem jó mert állítólag az már sok karotint tartalmaz,besárgulhat!

Én sütni szoktam fóliába vagy almával összefőzöm,vagy gyengére főzött húslevesből kiszedem!Mind a 3 verzióba imádja a fiam!

2010. dec. 12. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Nyugadtan adhatsz neki már cukrot,mézet,kekszet is. A veséjét nem fogják károsítani. Ez csak egy újabb hisztéria,amit semmi nem igazol.
2010. dec. 12. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is a húslevesből szedem ki, krumplival összeturmixolom.

Úgy a legfinomabb (szerintem).

Ha nem a húslevesben fő, és nem elég édes, akkor egy pici cukrot és sót én is teszek bele. Semmi baja nem lesz ennyitől!!!!!

Egyébként nálunk az a kedvenc a kezdetek óta.

2010. dec. 12. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én babám is utálja a répát, kivéve, ha húslevesből veszem ki, -úgy van íze. :) Tudják ők, mi a jó... :D

A mézről:

[link]

2010. dec. 12. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!