Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jaj, nagyon aggódom.39 fokos...

Jaj, nagyon aggódom.39 fokos a láza a lányomnak (levonva),14 hónapos. Doki volt ma,3 napos láz. Kapott kúpot, remélem lejjebb viszi. Mennyire ment fel a 3 napban a láz?

Figyelt kérdés
A gyerekorvos írt kúpot délelőtt, egész nap 38-39 között volt a láza (levonva). Nurofent is adtam, estére kúp. 2szer hűtőfürdő. Most várok hogy újra megmérhessem, de hát alszik. Nagyon aggódom.
2010. dec. 9. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:

hagyd a kúpot, csakis a hűtőfürdő segít. Az nem vitte le? Pedig annak használnia kellene. Nekünk se a kúp, se a nurofen nem segített, csak a fürdő. Hogy csinálod a hűtőfürdőt?

ne aggódj, holnapra jobban lesz!

2010. dec. 9. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Nincs annyi hajam ahanyszor mar lattam, 3 napos lazas gyereket (sixth disease?), Nem ritka a 40-41 fokos testhomerseklet sem, mint ahogy a neve is mutatja 2-3 napig tart, aztan gyorsan javul. Igyon sok folyadekot, vekony takaroval takard be, es hasznald a gyogyszert, amit az orvos adott, szelloztess surun. Ha ugy erzed panikolsz, inkabb kerj szakertoi segitseget, senki nem fog kinevetni.

Ovoneni

2010. dec. 9. 20:13
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a doki,hogy adjam neki a kúpot és a nurofent is.Én hűtő fürdőztem is az se segített.neki 40 fokos láza 1 teljes napig.aztán 39 még egy napig és utána ahogy jött úgy el múlt.Most az a legfontosabb,hogy kaját ne erőltesd,sokat pihenjen,igyon,és tedd be enyhe meleg vízbe majd fokozatosan nagyon kicsit adj hozzá hideg vizet.de a végén ne legyen nagyon hideg.Sírni fog,mert fázik,de ez később jó lesz neki.Nekem volt,hogy csak a kezembe aludt el,de 20 hónaposan volt hogy reggel 9-kor elaludt,és délután 2 kor kelt fel.ne aggódj jobban lesz.
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is nyugi!

A láz valaminek a tünete, nem az oka és azt jelzi: dolgozik a szervezete a betegség ellen. 38-29 között egyébként valóban lázas, de ez nem magas láz. Hűtőfürdőt felesleges 2x egy nap, és a kúp hatni fog. (Arra találták ki, nem kell félni tőle). Ha alszik, nem kellene felkelteni, hagyd nyugodtan pihenni, az alvás is gyógyítja. Napközben lázmérés, sok folyadék. 39 fokos láz felett van már nagyobb gond.

5/8 anonim ***** válasza:
hát a szellőztetéstől tuti lemegy majd a láza....
2010. dec. 9. 20:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Fél órával a kúp után még mindig lángolt a teste, 39 fok fölött volt, így hűtőfürdő és lement. Sokat iszik szerencsére, kaja helyett is tejitalt adtam, hogy azért tápláló is legyen, meg folyadék is. Most alszik.

A hűtőfürdőt úgy csinálom, hogy testhőmérsékletű vizet engedek és fokozatosan hűtöm le. Reszket mint a nyárfalevél, most este sírt is, de most levitte a kúppal együtt.

2010. dec. 9. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírom, mi hogy jártunk az első gyerekkel. Első 2 napon 39-40 között ingadozott a hője, de kúpot felváltva kapott Germicidet és Nurofent, plusz fürdettük.

Aztán a 3. napon semmi nem használt, akkor már 41 fokos láza volt és bevittük a kórházba. Másnapra elmúlt, majd utána jöttek a pöttyök.

A 2. gyerek múlt héten esett át rajta, neki szerencsére 39.2 volt a legmagasabb hője, délelőtt csak emelkedése volt, délután és este lett láza is. Nála is Germicid és Nurofen kúp ment váltakozva, plusz a fürdetés. 3 nap után meg kihúlt, 35.9-re leesett a hője. Ne ijedj meg, ha ez is előfordul, mert ez is tipikus tünete a 3 napos láznak. Következő napon jöttek a kiütések, amik 5 napig virítottak a testén. Elmúlt és ezzel vége is lett a betegségnek, egy életre védett le ellene.

Igyon sok folyadékot, az a lényeg! Az első gyerek 1 napig infúzión volt, mert ő még inni se akart nagyon, mert miért is ne, még pluszban mandula gyulladása is lett.

Jobbulást és nyugi:)

2010. dec. 9. 22:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Elég ijesztő a magas láz. 2 órája kapott nurofent, én is váltva adom a kúppal most este, és most nem tüzel. Lehet kicsi láza van, nem akarom most bolygatni, majd felkelek pár óra múlva és megnézem.
2010. dec. 9. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!