Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor hogyan van ez a...

Most akkor hogyan van ez a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
2 hete panaszkodtam az orvosnak, hogy úgy érzem, kevés a tejem. A fiam akkor volt 4 és fél hónapos. Azt mondta, ne adjunk tápszert, kezdjük el a hozzátáplálást almával és krumplival. Akkor 3x kapott, ezután láttam, hogy emésztetlenül kikakilta. Nem adtam neki többet, gondolotam várok pár hetet. Ma volt itt a védőnő (holnap leszünk 5 hónaposak) és leszúrt, hogy miért nem adok neki szilárd kaját, mert az természetes, hogy nem emészti meg, nincsenen enzimjei még hozzá. Aztán nagy fitymákolva megjegyzi, hogy jó, még nem vagyunk elkésve. Eddig anyatejes volt a babám, eredetileg csak 6 hónaposan kezdtük volna a hozzátáplálást. Most van elég tejem, azóta újra szedem a homeós bogyókat és most elégnek tűnik. Miért akadt így ki, hova sietünk? És ha nem emészti meg akkor miért terheljem a kis gyomrát vele? Úgy terveztem, hogy ha az 5 hónapot betöltötte elkezdem vele kóstoltatni az almát, de csak azt, nem túrbózom rögtön krumplival. Más azt mondja, adjak inkább répát. Most akkor kire hallgassak, hogy csináljam? Az úgy tűnik senkinek sem jó, ahogy én szeretném. Max a babámnak...
2009. jan. 19. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

És pont az a lényeg, hogy a babádnak és neked jó legyen.

Ha van tejed, csak szoptass! Ameddig jónak látod, akár tartsd be az eredeti 6 hónapot is.

Mi a doki tanácsára 5,5 hósan kezdtük. 2 napig almalé napjában 2X, pár kanállal. Aztán almapüré pár kanállal, és minden nap kicsit többet, 4. nap megevett egy almát. Aztán jött az alma-banán, alma-sütőtök, alma-őszibarack. Mikor ez megvolt, kb 3 hét alatt, akkor jött a főzi. Krumpli sütőtökkel/répával. Én nem kanalazgattam neki, de jobb, ha először ezekből is 2 kanállal kap, hogy kiderüljön, van -e allergiája. Annyit adj neki, amennyit jóizűen megeszik, ha kell, szoptasd utána. Én adok a főzi után vizet neki, és rögtön utána nem ciciztetem, csak ha kéri fél-egy -másfél óra mulva, adok neki. Aztán mikor eltelt egy hónap akkor jött a husi, és a krumpli mellé a sóska, saláta, spenót, cékla, a gyümihez a szilva, meggy, sárgabarack.

Én délben adok neki főzit, 15-kor gyümit, a többi szopi.

2009. jan. 19. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne is foglakozz a védőnőddel, ha ilyen korlátolt!

Ha elég a tej, ne adj neki mást még. Ráérsz! Ha nem elég, akkor inkább adj tápszert, vagy gyümölcslevet.

Mi 5 és fél hónaposan kezdtük, és akkor már nem volt semmi gond.

Kitartás!

2009. jan. 19. 16:30
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ. na látod pont ez az... nekem rögtön alma-krumplit mondott... meg hogy sóskát majd csak ha nagyobb lesz 8-9 hónaposan... nem lehet valahol valami könyvet kapni erről és tennék rá, hogy mit mondanak adnék amit én gondolok! Csak rosszat nem akarok csinálni....
2009. jan. 19. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:

ahány helyen eddig néztem, mindenhol voltak eltértések, szigorúbb és enyhébb táblázatok, de a legfontosabb dolgokban igazábol megegyeznek.

en ezeket nézem leginkább:

[link]

[link]

Szerintem lehet informálodni, korulnézni, és aztán eldontod, te melyiket találod a legjobbnak és akkor azt kovetni. Mi ilyen "átmeneti" korban vagyunk anyukák, akiket úgy biztatnak,hogy 6 honapig csak szopi, és aztán a táblázatok szerint, de még nem halt ki teljesen a régi felfogás sem a korai hozzátáplálásrol és valahogy keveredik, ezért mond mást az orvos, a védono, a szomszédasszony, a szoptatási tanácsado...

2009. jan. 19. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Tedd úgy ahogy Te látod jónak. Ne foglalkozz mással, én a védőnő véleményére sose adtam. Én meg úgy gondolom, hogy sárgarépával fogom kezdeni amit majd tejcsivel higítok és ezt majd fokozatosan fogom sűríteni. Pedig általában mindenki almával kezd, de én így gondolom és így is teszek.

Tölsd le a netről a Nagy Babaszakácskönyvet. Vagy látom az e-mail címet itt van. Elküldöm neked e-mailen.

Kitartás!! Tégy belátásod szerint.

2009. jan. 20. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!