Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Erős szagú vizelet mitől lehet?

Erős szagú vizelet mitől lehet?

Figyelt kérdés
14 hónapos kislányomnak nagyon erős szagú lett a vizelete, kevesebb is mint szokott lenni, nem tudom az már a kora miatt csökken, vagy valaminek a jele. Enni eszik rendesen a napi 5 dl folyadékot iszik kb. Mi lehet a gond? Vigyem orvoshoz?
2010. dec. 8. 07:55
 1/6 anonim ***** válasza:
kevés a napi 5dl folyadék! Itass többet vele.
2010. dec. 8. 08:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy 5 dl folyadék nem a legideálisabb mennyiség egy 14 hónaposnak. Ennél kicsivel többet kéne innia, a babáknak és az ilyen kicsi gyerekeknek amúgy is több folyadékra van szükségük, mint a felnőtteknek (arányosan).

És az sem mindegy, miket iszik. Mert ha gyümölcsleveket, vagy teát, az is savasítja a vizeletet és büdi lesz.

2010. dec. 8. 08:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor mennyi kéne hogy igyon, ezt is elég vele megitatni, emellett iszik 1,5 dl babatejet reggel. Vizet nem igazán kedveli, hippes teát szoktunk inni. Filteres gyümiteát már ihat? Milyet ajánlanátok?
2010. dec. 8. 08:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Punciján nem látsz semmi furcsát?
2010. dec. 8. 08:17
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

Hát sejtettem, hogy savas dolgokat iszik többnyire... :( A babatej nagyrésze szénhidrát, ami ugye szintén savasít... A víz lenne a legjobb, de hát egy picit elrontottad, mikor úgymond megszokta a tea ízét.

Ennek ellenére még mindig teát akarsz neki adni... :( Te tudod...

Amit tehetsz, talán az, hogy veszel Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet (ez az egyetlen bolti ásványvíz, ami nem savasítja a vizeletet) és minimális granulátumos teát teszel bele (jó lesz a Hipp is), hogy ne legyen ihatatlan a babádnak, mivel ugye már ragaszkodik az édes ízekhez. És ebből kéne meginnia kb. 8-9 decit.

2010. dec. 8. 08:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Nincsen semmi a punciján, nincsen kipirosodva se.
2010. dec. 8. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!