Milyen gyümölcsöt adhatok 5 hónapos babának amiben sok a vitamin ebben a hideg télben? Turmixolva gondoltam vagy lé formájában.
Narancsot 1 éves kora előtt NE adj!!
Déligyümölcsöket nem javasolják, eszméletlen savasak még az ilyen piciknek, kikészül a gyomruk és piros lesz a fenekük is.
Alma, körte, banán. Fagyasztva lehet kapni szilvát is. Sütőtököt, gesztenyét is ehet.
Citrusféléket azért sem adunk, mert vegyszerrel kezelik szállítás előtt, felszívódik a gyümölcsbe. Persze, nincs látható baja a babának, de ha nem muszáj... Tudom, 7-8-10 hós babának már ajánlja némelyik védőnő vagy a doki is, de én inkább várok, van, aki tényleg nem ajánlja 1 éves korig.
Az én lányaim koraszülöttek voltak, lassan 6 hónaposak már. Eddig még csak almát, barackot és banánt kaptak. Múlt hónap végén voltunk utógondozáson, és a doktornő mondta hogy nyugodtan adhatok nekik narancsot is.
Amúgy meg ha allergiás rá, úgyis észre fogod venni, és nem adsz neki.
Egyes anyukák akkora tévhitben élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!