Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, "bepótoljátok"...

Anyukák, "bepótoljátok" hétvégén, hogy hétközben nem nagyon van családi program?

Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:

IGEN!!

A hétvége a családé.

Megyünk nagyszülőkhöz, ide-oda (séta, kirándulás...), szóval mindig csinálunk valami programot.

Néha beiktatunk egy hétvégi elutazást belföldre.

Én szívem szerint mennék havonta 1x, de az anyagiak...pedig nem is szállodába járunk, hanem vendégázakba.

2010. dec. 6. 14:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Én igyekszem hétköznapra is szervezni nekik, ha tudok programot. Nem nagy dolgok, csak amit szeretnek. Arra figyelek, hogy hétvégén ne nagyon menünk vásárolni, inkább együtt legyen a család.
2010. dec. 6. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:

előső

A hétvégi vásárlást mi sem csináljuk, a hipermarketeket amúgy is utálom.

Amúgy hétközben van pogram: elintéznivalók, nagyárt a suliba menni, úszásra vinni/hozni

Esetleg elmegyünk könyvtárba.

2010. dec. 6. 14:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem. Akkor nincs itthon a férjem egyáltalán (hétvégén) így sehova se tudunk elmenni, meg programot csinálni se. Ez van. Inkább akkor hétköznap estefelé, dehát mondjuk olyan hamar sötétedik hogy igazából nagyon sétálni se tudunk elmenni már.

A gyerekekkel hétvégén csak én vagyok, így együtt készülődünk a karácsonyra de ez végülis nem családi program mert a családba a férjem is beletartozik.

2010. dec. 6. 14:15
 5/9 A kérdező kommentje:

igen, én olyan programra gondolok, hogy az apuka is résztvesz. erre nálunk legalbbis nincs idő hétközben, mert reggel 8tól 6 ig dolgozik...ami a gond, hogy hétvégére is mindig kitalál valamit. jó, én értem, hogy vannak "saját dolgok", ahogy ő fogalmazza, de a múltkor már annyira felidegesített ez, hogy megkrdeztem, hogy mi mik vagyunk az életedben? nem a saját dolgaid? lényegtelen mellékkörülmény? jó, elmentünk most vasárnap szánkózni 1 órát, meg szombat délután elmentek akislányommal szintén 1 órát, de ezzel ennyi. se arra nm hajlandó soha, hogy elmenjünk közösen sétálni, játszótérre, beülni egy cukrászdába, vagy akárhova, vagy akárcsak itthon együtt leüljünk játszani vagy ha igen ,az egy kegy és mintha a fogát húznák..mindig van valami, amit neki csinálni kell. és persze emellett nekem semmi időm a hobbijaimra, de ez nem is zavarna, ha ő belátná, hogy a hétvége (sztem ) arra való, hogy együtt legyünk. így minek vagyunk együtt? már lassan jobban szeretem a hétköznapokat, met akkor legalább oka van, hogy miért megint kettesben múlatjuk az időt a kislányommal. nem azt mondom, hogy nem szereti, mert imádja, de jórészt úgy távolról...ez kinek jó? így mitől vagyunk család? :((((

ja, 2 éves a kislányom, ha még nem írtam.

2010. dec. 6. 14:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk ez teljesen változó. Mostanában egész hétvégén csavargunk, 20 hónapos a lányunk. Ha nem csavargunk akkor apa csinálná a saját programját... én meg ezt nem hagyom, bár akármikor szólok neki szó nélkül bejön a lányához, de magától nem jut eszébe. Szerencsére hétvégére is van maszekja mostanában, ilyenkor nem zargatom, de ha tudom hogy semmi komoly dolga csak ekecsel a garázsban akkor szólok neki hogy jöjjön velünk sétálni vagy a mamáékhoz.
2010. dec. 6. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:

első

Az ilyen férfiakat nem értem, akik állandóan külön programot csinálnak maguknak.

Minek nekik család, meg gyerek?

2010. dec. 6. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

A negyedik vagyok. Nálunk is így van amúgy ha véletlen itthon van úgy kell noszogatni...pedig amúgy szereti a gyerekeit, de hogy MAGÁTÓL eszébe jusson hogy akkor vmi program együtt...na az nem..

de így hogy mostmár sosincs itthon gyakorlatilag így nem ütközünk ebbe a problémába folyton...ez valahol jó,mert nem idegesítem magam rajta. De pl. dec.23-24 én itthon lesz és már azt kifejtettem neki előre hogy ő azokon a napokon a gyerekekkel elmegy mindennap valahová (remélem esni fog egy kis hó mert akkor megszánkóztathatná őket), mert nekem is kell egy kis szabadidő a nagy ünnepi rohanás előtt...

2010. dec. 6. 15:25
 9/9 A kérdező kommentje:

igen, én is úgy vagyok vele, hogy lassan már jobbak a hétköznapok, ahogy írtam. :(

amúgy ő noszogatásra se reagál, vagy nem túl kedvezően. néha már azon gondolkodom, direkt csinálja? pl. múltkor mondtam, milyen jó lenne beülni a cukrászdába egy kávéra, majd pedig elmehetnénk a játszóra közösen, úgysincs mesze a cukrászdától. erre azt felelte, hogy jó, mnjünk el a cukiba, aztán ő hazajön, mi meg menjünk ketten a kislányommal a játszóra...na persze elment a kedvem az egésztől, úh nem mentünk sehova együtt. kérdeztem, most miért esik nehezére??? erre: mert neki dolga van....vasárnap délután....ez nem egyedi eset, és ezek nem munka-dolgok, hanem ilyen szirszar hülyeségek, amiket kitalál magának, mert ő képtelen pihenni, meg csak úgy ellenni. istenem, ha előbb tudtam volna. vagyis tudtam én, hogy ilyen, csak épp nem gondoltam bele, hogy ez miket fog majd okozni, ha gyerek lesz. pedig amúgy ő akarta jobban, hogy legyen. már évek óta nyüstölt vele, de én még be akartam fejezni az egyetemet, meg még utána dolgoztam is...:((

2010. dec. 7. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!