Meddig használjátok a légzésfigyelőt?
Lehet, hogy én vagyok túl parás, de legszívesebben 18 éves koráig használnám:))
10 hónapos múlt a babám, de részt vettem egy elsősegély tanfolyamon, ahol közölte az előadó (doktornő, mentős), hogy voltak kint egy 14 hónapos "babánál" amelyiknél légzésmegállás volt a probléma. Én úgy gondoltam, hogy egy éves koráig elég használni.
Azért az nagyon-nagyon ritka lehet, hogy akkora babával van gond. Maga a légzésmegállás is ritka, de hogy ilyen nagy baba esetében!
Mi még a 11 hós bébinél használjuk, bár sokszor érzem, hogy talán ez már túlzás. De olyan jó, hogy amikor felkelek, látom a kis villogást. Engem megnyugtat és nem nagy dolog bekapcsolni, pár havonta meg 1 új elem.
Nem tudom még biztosan, hogy meddig, de 1 éves koráig azért biztosan használni fogjuk.
Kedves utolsó: nekem is az a kis villogás hiányozna, amikor felébredek:)
Pedig egy kis erő baba, nem volt még eddig beteg, 41. hét után született...
Majd lassan szoktatom magam a gondolathoz, hogy elhagyjuk.
Sziasztok!
Az én babám 10 hónapos, és pont a múlt héten volt egy riasztásunk. szerencsére mire átértem abba maradt. nekem külön szobában van, de így legalább nyugodt vagyok. szerintem még pár hónapig mi is használjuk.
Én is voltam azon az elsősegély tanfolyamon, engem is beparáztatott az a liba :D
Addig használod, ameddig téged megnyugtat, szerintem. De 1,5 éves korára mindenképp kinövi azt a lehetséges fejlődési rendellenességet, ami miatt az apnoé kialakulhat.
Nekem 26 hétre született a babám, az első 3 nap lélegeztetőgépen is volt, és utána többször produkált a kórházban légzésleállást. Ki sem adták, míg nem igazoltam, hogy elvégeztem az újraélesztő tanfolyamot és megvettem náluk a légzésfigyelőt. Ezért aztán a világon semmi gond nem volt a légzésével, a légzésfigyelő viszont hetente 2-3x ránk hozta az infarktust, de csak azért, mert az anyám sose kapcsolta ki, ha kivette a ygereket a kiságyból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!