Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez tényleg így van hogy a...

Ez tényleg így van hogy a babák/gyerekek ősztől tavaszig taknyosak?

Figyelt kérdés
Tavaly is ez volt akkor pár hónapos volt és most is ez van. Már egy hónapja legalább taknyos közben egy 3 napos lázat is bekaptunk. De a takony nem múlik csak pár napra aztán megint van. Mindenki azt mondja hogy télen ez van, de más babánál is? Az ismeretségi körömben nem ezt láttom. Elviszem a dokihoz mondjon vagy tanácsoljon erre valamit. Ha gyenge az immunrendszere akkor adjon valami immunerősítőt! Ti hogy vagytok ezzel a taknyosság kérdéssel? Elvagyok keseredve. :((
2010. dec. 2. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
ez nem normális. adj neki vmit, ami kicsit megerősíti az immunrendszerét.
2010. dec. 2. 21:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim akkor kezték ezt mikor bölcsibe/oviba kerültek.

Az immunrendszer erősítésére a nagyon kicsiknél jól beválnak a homeopátiás szerek.

2010. dec. 2. 21:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kellene... Én adom a cebiont, hátha van egy kis hatása. Nekünk 8,5 hós koráig (szeptember) nem volt semmi, akkor egy torokgyulladás, ami elég jól gyógyult. Azóta könnyebben tüsszög, de nem lett újra beteg és az orra is tiszta.

Gondolom, szoktad szívatni a nóziját. Nekünk az jó volt, gyorsan kitisztult.

Egyébként én is beszélnék a dokival.

2010. dec. 2. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Normális esetben nincs így. Cebion, oscillococcinum, orvos.
2010. dec. 2. 21:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez nincs így rendjén.

A nagyfiam 3 éves lesz, ő eddig elkapta a 3 napos lázat, 1szer volt mandulagyulladása, és 1szer volt taknyos eddigi életében.

A pici 1 éves nemsokára, elkapta a 3 napos lázat és 7 hetesen az influenzát.

Nem taknyosak abszolút. Mi minden nap órákat levegőn vagyunk, még ilyen időben is. Ez sokat számít, erősödik az immunrendszerük és nem lesznek egyből betegek, ha megfújja őket a szél.

2010. dec. 2. 22:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Az az egy gond van az előző válaszokkal, hogy akkor lehet erősíteni immunrendszert, ha van mit.

Mert az én kisebbik fiam volt így, hat hetes korától fogva folyamatosan taknyos volt (szeptembertől-áprilisig), aztán rákövetkező évben megint. Semmi komoly, csak a taknyosság, köhögés. Hétfőn elvittem az orvoshoz, hogy jól van. csütörtökön már vittem vissza. 2 hónapos volt, mikor már röntgenezték a tüdejét, mert azt mondta az orvos, inkább nézzük meg, nehogy mindig legyintsünk, aztán valami komolyabb baja legyen. de nem volt semmi.

És kiderült, hogy gyakorlatilag nincs IgA és IgG sejtje sem illetve nagyon kevés. Az IgA hiánnyal nem tudnak mit csinálni, IgG-t tudják pótolni, de mi sosem voltunk annyira rossz állapotban, csak a taknyosság (semmi torokgyulladás, mandulagyulladás, fülgyulladás stb)Nem csináltunk semmit, az orvosok azt mondták, nem kell- nem lehet, ez van, örüljek, hogy ennyivel megússzuk. és most néztük, most 2 éves, és már majdnem jók az eredményei, idén még csak most lett taknyos és már november vége van.

nekünk egyébként probiotikumot javasoltak folyamatos szedésre, én úgy tapasztaltam segített.

2010. dec. 3. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!