Atópiás dermatitisz? Mit használtok rá? Kiderült nálatok, hogy mitől van?
18 hónapos kislányomnál ezt diagnosztizált a doki. Segítenétek mire számítsak?
Viszket is, egyre több helyen jelenik meg a kicsim bőrén, eddig csak a bal oldalán és karján volt, de már máshol is előjött 1-2 pötty.
Eddig nem volt ilyen, vigyem bőrgyógyászhoz?
A háziorvos szerint nem érdemes, de ez egyre csúnyább...
Túlhordás miatt???
Én is túlhordtam egy héttel a kislányomat,és ő is ekcémás.
Az én fiamnak is hasonló bőrproblémája van, nekem is azt mondták, hogy a túlhordás miatt. Nekünk nem nagyon használ az elocomos kenőcsön kívül semmi, de azt meg a szteroid miatt nem szívesen használjuk. Pontosabban ez így nem teljesen igaz, mert a teste nagy részén szép lett a bőre, de van egy két gócpont (a csuklói, a jobb füle alatt és a bal térdhajlata), ami csak javulgat, de messze nem jó.
Mi a nyáron kórházban is voltunk, annyira eldurvult a helyzet. 1 éjszaka alatt az egész teste viszkető foltok halmaza lett.
Amivel próbálkozunk: speciális, bőrgyógyász által összeállított, nem szteroidos testápoló; Neogranormon testápoló (ez nagyon jó a száraz foltokra - kézfej, homlok); Forever Aloe vera gél a sebekre; Pimafucor kenőcs a vakarás miatti bakteriális fertőzésekre.
első vagyok
azzal magyarázta a gyerekorvos, hogy kiszárad a bőre a magzatvíztől, mert valami anyai hormon nem termelődik már akkor és emiatt nem védi a baba bőrét. Neki pl sokáig kentem a hajlatait gyógyszertári olajjal, mert mint a pergamen hámlott le minden hajlatban. A korábban született gyermeknek meg nem hámlott le sehol, nem is kellett használnunk az olajat.
Vidd bőrgyógyászhoz.
Nekem korábban jött a gyerek 4 héttel, apától örökölte...
A párom is nagyon érzékeny bőrű volt, anno anyósom a pelenkát sem tudta fehéríteni. 40+1-re jött a lányom, szóval pontosan.
Kicsit talán túlaggódom, de tumorgyanúval született a lányom, és bár úgy fest nem tumor volt, és lassan gyógyultnak minősítik, hát én aggódom - már ilyen "apróságon" is...
A gyógyszertári (nem szteroidos) kenőcs nem használt eddig, az aloe gélt itatom én is, meg kevertem neki propolis+lila+gelly+first krémkeveréket, hát meglátom, hogy ez használ-e. Jólesik neki, azt látom, mert megy a fürdőbe, mutatja a polcot és nyújtja a kezét is, hogy kenjem...
Valakinek elmúlt már a gyerek bőréről?
Nekem csak az fura, hogy most jött ki, másfél évesen és gyanús, hogy nem-e valami kaja összetevő miatt jött ki? Nagyon odafigyelek, mit adok neki, de mégis. Ki tudják ezt mutatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!