Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Atópiás dermatitisz? Mit...

Atópiás dermatitisz? Mit használtok rá? Kiderült nálatok, hogy mitől van?

Figyelt kérdés

18 hónapos kislányomnál ezt diagnosztizált a doki. Segítenétek mire számítsak?

Viszket is, egyre több helyen jelenik meg a kicsim bőrén, eddig csak a bal oldalán és karján volt, de már máshol is előjött 1-2 pötty.

Eddig nem volt ilyen, vigyem bőrgyógyászhoz?

A háziorvos szerint nem érdemes, de ez egyre csúnyább...

2010. dec. 1. 12:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nálunk enyhe fokú volt előjön ma is néha, ha nem kenem. Most 2,5 éves. Túlhordtam, a gyerekorvos szerint ettől alakult ki. Tény, hogy a másik gyerekeknél nincs, ő 38-héten született. Sima receptre felírós gyógyszertári glicerines testápolót kapott rá, az teljesen helyre hozta. Meg persze gyógyszertári fürdetőt használunk a mai napig.
2010. dec. 1. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Túlhordás miatt???

Én is túlhordtam egy héttel a kislányomat,és ő is ekcémás.

2010. dec. 1. 12:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak is hasonló bőrproblémája van, nekem is azt mondták, hogy a túlhordás miatt. Nekünk nem nagyon használ az elocomos kenőcsön kívül semmi, de azt meg a szteroid miatt nem szívesen használjuk. Pontosabban ez így nem teljesen igaz, mert a teste nagy részén szép lett a bőre, de van egy két gócpont (a csuklói, a jobb füle alatt és a bal térdhajlata), ami csak javulgat, de messze nem jó.

Mi a nyáron kórházban is voltunk, annyira eldurvult a helyzet. 1 éjszaka alatt az egész teste viszkető foltok halmaza lett.

Amivel próbálkozunk: speciális, bőrgyógyász által összeállított, nem szteroidos testápoló; Neogranormon testápoló (ez nagyon jó a száraz foltokra - kézfej, homlok); Forever Aloe vera gél a sebekre; Pimafucor kenőcs a vakarás miatti bakteriális fertőzésekre.

2010. dec. 1. 12:40
 4/11 anonim ***** válasza:

első vagyok

azzal magyarázta a gyerekorvos, hogy kiszárad a bőre a magzatvíztől, mert valami anyai hormon nem termelődik már akkor és emiatt nem védi a baba bőrét. Neki pl sokáig kentem a hajlatait gyógyszertári olajjal, mert mint a pergamen hámlott le minden hajlatban. A korábban született gyermeknek meg nem hámlott le sehol, nem is kellett használnunk az olajat.

2010. dec. 1. 12:45
 5/11 anonim ***** válasza:
a lányom időre szültett a barátnőmé meg 3 héttl előbb és mindkettő ekcémás volt. Mindkettőnek tejfehérje allergiája volt. 1,5 éves korig nem kaptak tejterméket + kentük nyáron napoztattuk most egyikőjüknek sincs. Legygakoribb ok a felmenők közötti ekcéma és száraz bőr valamint valamilyen allergia.
2010. dec. 1. 12:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét lányom 39. héten született, és minketten ekcémások lettek. És a családban senki nem érzékeny bőrű. Mi gyógyszertári fürdetőt használunk, és Cremor aquosus-t fürdés után. Ha nagyon beindul nekik akkor homeopátiás Halicar, végső esetben szteroidos kevert krémet.
2010. dec. 1. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok.Nekünk nagyon bevált a Neogranormon tejkrém,ez nagyon zsiros,de ha tetőzik csak az elocomos keverék.
2010. dec. 1. 13:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Vidd bőrgyógyászhoz.

Nekem korábban jött a gyerek 4 héttel, apától örökölte...

2010. dec. 1. 16:37
 9/11 anonim ***** válasza:
nekem ugyanez van és nem tudnak segíteni,én a papámtól örököltem..kijött mikor baba voltam,elmúlt,majd 17 évig semmi...most 23 vagyok(9 hetes km)és újra kint van kb 3 éve és semmit nem tudnak csinálni vele.(pedig bőrklinikán is feküdtem..)
2010. dec. 1. 22:33
 10/11 A kérdező kommentje:

A párom is nagyon érzékeny bőrű volt, anno anyósom a pelenkát sem tudta fehéríteni. 40+1-re jött a lányom, szóval pontosan.

Kicsit talán túlaggódom, de tumorgyanúval született a lányom, és bár úgy fest nem tumor volt, és lassan gyógyultnak minősítik, hát én aggódom - már ilyen "apróságon" is...

A gyógyszertári (nem szteroidos) kenőcs nem használt eddig, az aloe gélt itatom én is, meg kevertem neki propolis+lila+gelly+first krémkeveréket, hát meglátom, hogy ez használ-e. Jólesik neki, azt látom, mert megy a fürdőbe, mutatja a polcot és nyújtja a kezét is, hogy kenjem...

Valakinek elmúlt már a gyerek bőréről?

Nekem csak az fura, hogy most jött ki, másfél évesen és gyanús, hogy nem-e valami kaja összetevő miatt jött ki? Nagyon odafigyelek, mit adok neki, de mégis. Ki tudják ezt mutatni?

2010. dec. 2. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!