Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A hozzátáplálás kezdetétől...

A hozzátáplálás kezdetétől kb. mennyi idő telik el, mire a baba megszokja, és napközben 1-2 étkezés teljesen kiváltható?

Figyelt kérdés
A babám most 4 hós és csak anyatejet kap. Fél éves korától halaszthatatlan elfoglaltság miatt napközben anyukám fog rá vigyázni. Mikor kezdjem el a hozzátáplálást ahhoz, hogy március végére/áprilisra már tutira elfogadjon egy-két kaját napközben, amikor nem vagyok itthon?
2009. jan. 16. 15:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát akkor lehet, hogy már most érdemes elkezdeni neki nagyon apránként!

Nekem magát a kanalat majdnem 2 hónapig nem fogadta el a lányom!!! 2 hónapig cumisüvegből kellett adni a kaját, majd amikor kijött az első alsó foga, akkor határoztam el, hogy nincs cumisüvegből főzelék, hanem kanállal fogunk enni és inkább 2 napig nem evett!! Majd harmadik napon mégis kinyitotta a száját és elkezdett kanálról enni! Nagyon kegyetlen és drasztikus volt, de azóta, ha csak egy kanalat meglát már nyitja a száját és várja az evést! Mindenevő szerencsére nem válogat!

Boldog babázást és könnyű kanálra való szoktatást kíván 8 hónapos anyuka!

2009. jan. 16. 16:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1 étkezés kiváltása akár 4 hét is lehet. Ha nem juttok el odáig ameddig szeretnél tavaszig, akkor esetleg lefejt tejet tud anyud adni cumisüvegből.

Számolj azzal, hogy az elején gyümiket szoktak adni, ami nem vált ki étkezés, tehát csúszhatsz időben.

2009. jan. 16. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem 5 hós kora korul ráérsz. Igaz, mindne baba más, azért leírom, nálunk hogy volt. Az én kisfiam tápszeres volt, lassan kezdtunk kostolgatni 4hónaposan, eloszor ebéd-uzsonna-tízórai -vacsi, a kora reggeli meg az éjszakai tápszer a mai napig megvan, már 10 hónapos.

kb. 1 hónap volt az ebéd,lassan szoktuk az ízeket, az uzsi már gyorsabban ment, mivel ismerte a gyumiket, de mégis, a kovetkezo étkezést csak a kovetkezo honapban váltottuk ki, gondoltam, egyszerre egy elég. viszont 7 hónapos koráig, bármit is adtam neki enni, utána 1órával mindig megivott még 0,5-1 dl tejet is, aztán gondolom megszokta a pocakja, és maga abbahagyta. Tehát nálunk olyan 3hónap volt, míg teljesen szilárd ételre váltottuk a nappali étkezéseket. Ha nálatok is netán szukség lenne tejre, esetleg tudsz lefejni, és így anyukád is neki tudja adni.

2009. jan. 16. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!