11 hós babám megkóstolta a tejet (1.5%) és nagyon ízlik neki! Adhatok neki?
A tápszereket csak öntöm el max pár korty...de érzem,hogy hiányzik neki, már csomó tápit kipróbáltunk...mindegyikkel így csinál!
Evett már kefírt, joghurtot,tejfölt.
Adhatok neki tejet? 1 szer adtam úgy itta....és ha igen naponta hányszor (reggel meg este kéne neki)
Olyan válaszokat fogsz kapni, hogy
1. 1 éves korig tilos, de jobb, ha vársz a 3. életévig
2. nekünk is azt adtak, semmi bajunk...
Az biztos, hogy ha nem higítod, nem forralod fel és sokat adsz neki, az nem fog jót tenni. Reggel-este 200-220ml az rengeteg lenne belőle.
Próbálkozzatok még valami mással szerintem.
Napi 500 gr tejtermék szükséges.Joghurt, kefír, tej stb.
én egy éves kora óta adom neki a tejet.De ne az alacsony zsírtaltalmút add, hanem legalább 2,8 asat.Én annó nagyon sokat utánaolvastam, meg a dokinkkal is megbeszéltem, ő mondta, hogy a leghasznosabb a 3, 5 -ös.
Én meg azt hittem, hogy a hígabb a jó bevezetésnél!
Köszi az infót.
"Tej, tejtermékek, tojás
Tehéntejet 1 éves korig nem javasolt adni és utána is csak fokozatosan érdemes bevezetni 3 éves korig, sőt akár várhatunk is addig, mivel a baba még tökéletlen emésztő és védekező rendszere miatt sokféle (sokszor csak később jelentkező) problémát okoz. A tehéntejet 3 éves korig mindig forraljuk fel! A tehéntejet 3 éves korig „kiválthatjuk” babatejekkel..
Tehéntej allergiában a kecsketej sem adható!
3 éves korig a legalább 2,8 %-os tejet adjuk, az alacsonyabb zsírtartalmút ne. Tejpépet egy éves kor után kínáljuk, hetente 1-2 alkalommal.
Natúr tejtermékeket igen kis mennyiségben, 1-1 kiskanállal pl. joghurtot, kefirt, túrót, reszelt sajtot, tejfölt adhatunk az ételekhez 9 hónapos kortól, de önálló ételként legkorábban 10 hónapos kor felett adjuk vagy akár várhatunk 1 éves korig is. Cukrozott tejdesszertekre, pl. túró rudi, gyümölcsjoghurt, túrókrém, pudingok (még ha kifejezetten gyerekeknek ajánlják is) nincs szüksége a babának legalább egyéves koráig. Ha már adható neki, akkora gyümölcsjoghurtot, gyümölcsös túrót magunk készítsük friss gyümölcsből, túróból és natúr joghurtból. A tojássárgát adhatjuk 10 hónapos kortól de akár egy éves korig is várhatunk vele. A tojásfehérje bevezetésével várjunk egy éves korig, de ekkortól célszerű bevezetni a baba étrendjébe, mert a 15 hónapos oltásnak "köze van" a tojásfehérjéhez, és jobb ha az oltás beadása elött már találkozik a baba szervezete vele, ne az oltáskor derüljön ki az esetleges allergia. Kezdetben valamibe belesütve (pl. piskóta, babapiskóta), majd megfőzve, főzelékbe aprítva is adható."
Dietetikus orvos szaktanácsa
Az én lányom 21 hónapos, 1 éves kora előtt kóstoltattam meg Vele a tejet, de sajnos nem ízlik Neki csak magában, csak tápszerrel összekeverve issza meg. A kakaót sem szereti...
Mindenképpen legalább a 2,8-ast kell adni, és a homogénezett nem valami jó. Én csak pasztőrözöttet veszek, CBA-ban Auchan-ban lehet kapni, meg kisebb tejboltokban is láttam már.
Ég és föld a homogénezett és a csak pasztőrözött között a különbség, a 2.-nak szép vastag föle van.
Ja és mindenképpen fel kell forralni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!