Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 37,7 végbélben mérve! Az már...

37,7 végbélben mérve! Az már hőemelkedés? Nincs különössebb baja, csak köhög! Vigyem orvoshoz? Megint ökölödös időszakunkat éljük! Ez baj? Már a kezét sem kell "ledugni", ugy csinál hogy tudjon ökölödni!

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 09:47
 1/4 anonim ***** válasza:
hA NEM VONTAD LE A FÉL FOKOT, AKKOR MÉG NEM HŐEMELKEDÉS. a NORMÁL TESTHŐ 36.5-37.5 KÖZÖTT VAN (EZ MÁR A LEVONT ÉRTÉK! tEHÁT VÉGBÉLBEN MÉRVE MAX. 38 FOK.) Amíg csupán hőemelkedése(38.5-ig végbélben) van a gyerkőcnek, nincs vele komolyabb teendő, csak majd figyelgesd! Ha végbélben 38.5-öt vagy ennél többet mérnél, akkor elkezdheted a lázcsillapítást. Igazán a kérdés 2. részét nem értem.... Öklendezik a kicsi? Mit eszik? Mennyit? Mennyi idős? Nem jön a foga? Kevés az infó.... Ja! Boci az elejéért! A caps lock úgy maradt :(
2010. nov. 30. 10:02
 2/4 A kérdező kommentje:
9 hónapos és azt mondta 2 hete a doki hogy jön fent 4 foga!
2010. nov. 30. 10:04
 3/4 kisnita ***** válasza:

Ez az öklődés hányingert jelent? Vagy hány is ilyenkor?

Nekem a kisfiam akkor szokott ilyen öklődést produkálni amikor nem éhes és meglát valami kaját. Ma reggel például meg akartam etetni túrókrémmel, bontottam ki és elkdezdett öklődni, pedig szereti csak nem volt éhes. A tied is így csinál vagy hány is?

A foga miatt lehet hőemelkedése. Nem hígabb a széklete? Nem látod rajta, hogy fájdalma lenne vagy nem alszik el nehezen? Fogzásra és szoktam adni Nurofent vagy Panadolt, könnyebben elalszik és nem kínlódik. Ha 38-at mérsz popsiban akkor mindenképpen adj neki Nurofent. Ha többet akkor már a Germicid kúp is mehet. Nekünk a Nurofen lázra semmit nem ér, csak a fájdalomra jó, ha lázas csak a kúp viszi le neki.

2010. nov. 30. 10:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez még szerintem sem baj, főleg ha este mérted, mert ilyenkor ált magasabb a testhő, de 37,2 (levonva) egyébként sem ad aggodalomra okot. Amennyiben ez napokig fennáll, és mellette köhög is és egyébként alacsonyabb szokott lenni a teshője (ezért érdemes időnként egészségesen is megmérni, mert van akinek a 36,5, van akinek a 37 a normális testhő), hívd fel a dokit. De ennyi miatt nem vinném betegek közé a rendelőbe.
2010. nov. 30. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!