Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babakocsiban a sportrész...

A babakocsiban a sportrész megfordítható legyen?

Figyelt kérdés
Babakocsi (multifunkciós) vásárlásban vagyunk. Egyes babakocsik sportrésze megfordítható, így vagy kifelé nézelődik a baba, vagy felénk. Az egyik általunk kinézett kocsi sportrésze viszont nem fordítható magunk felé. Tapasztalatotok szerint mennyire fontos, hogy a baba felénk nézzen?
2010. nov. 29. 20:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Amikor elkezdtük a sportrészt használni, nekem jobb volt, hogy felém néz, mert láttam. 6 hónapos volt. 8 hónaposan kezdtünk úgy járni, hogy előre nézett ő is, csak mert mindenki azt mondja, hogy már nem rám kíváncsi. Nem szeretem, mert nem látom (csak akkor, ha teljesen hátra van hajtva a teteje) Mostanában ugye jó volt, mert sem a naptól, sem az esőtől nem kellett védeni a tetővel. De most jön az az idő, amikor megint kell (mint nyáron) és semmit nem látok a gyerekből.

Most egy éves, és az overált utálja, így valamelyik nap megint szembefordulva mentünk, nekem sokkal jobb volt, ő is nyugodtam volt, bár nem sokat mentünk. Mikor meg ráteszem a lábzsákot, akkor meg tényleg ki sem látszik belőle....

Egy szó mint száz, megszokható, hogy nem néz feléd, főleg, ha izgága típus. De ha én most vennék fordíthatósat, akkor olyat vennék, hogy a tolókar legyen fordítható, ne pedig az ülést rakd a vázra így vagy úgy (nekünk olyan van, a 10 kilós gyerekkel együtt nem olyan egyszerű fordigatni) Pedig nyáron jött volna jól, mikor szembe süt a nap....

2010. nov. 29. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem 6 hós a fiam, már a sportrészt használjuk, és csak felém fordítva. Másik irányba nincs el. Nekem egyik fő szempont pont ez volt.

Szerintem fontos.

2010. nov. 29. 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Én eleinte magam felé, majd kifelé használtam, de mostanában nyűgösködött és most magam felé van újra, így jobban el van, most 10 hós. Nekem is fontos volt, hogy lássam, de most meg ő igényli, sokszor rám néz, nyújtja a kezét, mosolyog olyankor, jobb így.
2010. nov. 29. 21:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. nov. 29. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is fontos, most 1 éves a fiam és jövőre is szembe lesz velem, ha használjuk még a kocsit. Kifelé fordítás hátrányai: nincs szemkontaktus, ingertúltengés alakulhat ki (nem pl. az erdőben sétálva ;) ) Vizsgálatokat végeztek és azok a babák akik szemben voltak a szülőkkel könnyebben aludtak el, nyugodtak voltak, alacsony volt a pulzusuk, és a beszédfejlődésre is jobb hatással van, mert ha szembe van a baba sokkal többet beszélünk hozzá.
2010. nov. 29. 21:09
 6/7 anonim ***** válasza:
nekem is fontos volt, hogy a sportot magammal szembe is tudjam fordítani. 6 hónaposan került a sportba, és még olyan pici volt, jobb volt látni Őt, és Ő is kiváncsi volt még rám. 8. hónap körül fordítottam meg, hogy nézelődjön, és már Őt is érdekelte a külvilág. 15 hónapos, de a mai napig van, hogy megfordítom, pl, ha hatalmas szembeszél van, akkor is tök hasznos tud lenni, mert nem süvít végig az arcába, szóval, szerintem fontos!
2010. nov. 29. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem fontos, hogy átfordítható legyen, ha már a sportrészt használjátok. Addigra már ülni fog, és jobban leköti a külvilág. Már nem áll fenn annak a veszélye, hogy fekve bukik egyet, és nem veszed észre. Mellesleg a legtöbb babakocsi kupolán van kukucskáló, amin keresztül belátsz a babához.

Az én babakocsimon a tolókar átfordítható, és én is sokáig szemből toltam amikor már ült a kislányom. Aztán arra gondoltam, hogy én se szeretek háttal utazni, sokkal jobb azt látni, ami felé megyünk, és a kislányom gyakran próbált forgolódni, előre nézni. Ahogy átfordítottam, sokkal jobban elkezdett érdeklődni a külvilág iránt, hangosan kommentálta a látottakat. Egyáltalán nem hiányolta, hogy lásson engem. Nekem volt eleinte szokatlan a dolog, de menet közben ugyanúgy beszélek hozzá, mint ahogy szemből tolva is beszéltem.

Azóta már egy könnyű sport babakocsit használok, azon még kukucskáló sincsen, de nincs is rá szükség.

Az egy irányból tolhatóság hátránya, ha szemből süt a nap, nem tudod háttal fordítani. De ezt a problémát egy napernyővel ki lehet küszöbölni.

2010. nov. 29. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!