Mikortól adtatok babátoknak nyersen hagymát, vagy pucolatlan paradicsomot, almát, stb?
Figyelt kérdés
Mennyi idős volt gyermeketek, amikor a gyümölcsöket már nem hámoztátok meg,a paradicsomot sem és a magot sem szedtétek ki? Pl a körténél, szilva, alma, stb2010. nov. 29. 08:23
1/4 anonim válasza:
14 hónapos a kisfiam, 8 foga van (alul-felül 4-4). Almát úgy adom a kezébe, hogy meghámozom, és kivájom a közepét, de az egész alma ott van a kezében, és úgy eszi. Adtam már neki héjastól is, de nem mindegyik fajta almának szereti a héját. Amikor azt vettem észre, hogy a fogával feltépi az alma héját, és kiköpködi, akkor meghámoztam. Ha másik fajtának megette a héját is, akkor rajta hagytam (garantáltan vegyszermentes, házi termésű almákról van szó!)
Paradicsomot már 9-10 hónapos kora óta kap pici falatkákat kenyér mellé, úgy, hogy nem szedtem ki belőle a magot és a héját sem húztam le.
Körtét meg szoktam hámozni, ha nem saját termesztésű, szilvát pedig nem nagyon szoktam adni, mert nagyon meghajtja, és fogzásos időszakban ez nem hiányzik.
2/4 anonim válasza:
Ja, és hagyma. Rendes hagymát nem kapott még, viszont újhagymát azt már elcsórta a tálcámról 8 hónaposan, és elkezdte rágcsálni. Kicsit bekönnyezett a szeme, de nem nagyon érdekelte. A tízórai kenyérkéjéhez azt szopogatta. :)
3/4 anonim válasza:
Egy éves a fiam, én még leszedem neki a héjat a zöldségekről, gyümölcsökről. Eléggé hasfájós és ezek ugye nehezebben emészthetőek. Egyébként az alma héját kiköpködi, a paradicsomot viszont befalja. Néha persze kap így, hogy szokjon hozzá a pici szervezete.
4/4 anonim válasza:
13 hónapos a kisfiam, és mivel még csak 2 foga van alul, ezért én mindent hámozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!